Na Baliju

Platio flašu vina skuplje nego cijeli odmor

  • Izvor: Agencije
  • 21.03.2023. 09:29

Australijski turista upozorio je ostale turiste da još jednom provjere cijenu pića nakon što je slučajno kupio flašu vina koja je koštala više od njegovog odmora na Baliju.

Turista iz Australije je rekao da je posjetio indonežansko ostrvo za praznike i da je izabrao lijep restoran za proslavu rođendana svog partnera.

Zatim je naručio vino iz bara i pomislio da kupuje flašu vina koja bi ga koštala samo 170 dolara! Turista je rekao da ga je vino zapravo koštalo 1.700 australijskih dolara i otkrio je kako je napravio grešku zbog jednostavnog nesporazuma na meniju.

"Želio sam da podijelim klasičnu neuku turističku priču i moje pogrešne procjene kada je u pitanju kurs! Mislim da mi je to bio treći put na Baliju i ovom prilikom smo slavili rođendan mog partnera pa sam rezervisao (restoran) specijalnu večeru", napisao je on na Facebooku prenosi Daily mail.

"Obično ne pijemo vino kada smo na Baliju zbog cijene i prosječnog vina u ponudi, ali ovog puta sam odlučio da uzmem flašu vina s obzirom na priliku.“

Turista je rekao da su primjetili bocu vina koja je navedena na meniju.

"Gledajući vinsku kartu, odlučio sam se za pristojnu bocu bijelog vina koja je koštala $RP1700++ (rupija). Definitivno malo više nego što bih čak platio u Australiji, ali to je bila proslava rođendana, zar ne? 170 dolara nije loše, pa sam rekao konobaruda ćemo uzećeti tu flašu vina", napisao je u svom komentaru na Facebooku.

"Konobar je zastao i rekao, jeste li sigurni gospodine? Rugao sam mu se i rekao da bez brige (kao kako se usuđuje da misli da nisam finansijski dobar za bocu vina od 170 dolara!)".

Turista je rekao da je njihova kupovina čak privukla pažnju kuvara.

"U svakom slučaju, vino se konzumiralo uz ukusnu večeru Račun je stigao, platio sam i otišli smo", napisao je.

Turista je rekao da je shvatio svoju grešku tek nakon što je sljedećeg jutra provjerio kada je provjerio svoj bankovni račun.

"Sljedećeg jutra sam se prijavio u internet bankarstvo i primijetio naplatu od 2.050 dolara iz restorana! Srce mi je stalo i imao sam mini napad panike. Nakon što sam preturao po svojim stvarima, našao sam račun i vino je bilo blizu 1.700 dolara”, rekao je on.

On je otkrio da vino nije koštalo 1,7 miliona rupija, već 17 miliona, odnosno skoro 1.700 australijskih dolara.

Tagovi: