Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posjetu Banjaluci završio je večerom koja je, u jednom banjalučkom restoranu, priređena njemu u čast.
Šefu ruske diplomatije i njegovoj delegaciji posluđeni su domaći specijaliteti kao i vina iz RS.
Poseban meni u čast Sergeja Lavrova odštampan je na srpskom i ruskom jeziku. Kao aperitiv ponuđene su domaće rakije- šljivovica i viljamovka.
Svečana večera počela je predjelom. Na meniju su se našli hercegovački pršut, gibanica, janjski kajmak, domaći uštipci, cicvara.
Među glavnim jelima ponuđeni su biftek u hrustu od začinskog bilja,teleći flam, svinjski vrat, ali i tradicionalni banjalučki roštilj.
Neizostavna su bila i vina iz podruma trebinjskog manastira Tvrdoš, pa su gosti uz dobro jelo mogli da uživaju uz čašu "Žilavke" ili "Vranca".
Domaćin je bio predsjednik RS, Milorad Dodik.
Најновије
Најчитаније
01
33
01
31
01
25
01
17
01
15
Тренутно на програму