Zvučni pejzaži

Sajt koji vam omogućava da slušate zvuke prirode iz cijelog svijeta

  • Izvor: Agencije
  • 01.07.2022.12:38

Za ljude koji vole da otkrivaju nove zvuke, postoji nova intrigantna lokacija koja prikuplja zvučne pejzaže iz cijelog svijeta.

Sajt Earth.fm sebe naziva "Kao Spotify, ali za prirodne zvučne pejzaže". 

Možete slušati vrste ptica u Maleziji ili Indiji ili zvukove šuma u ​​Gani. 

Zvukovi su prikupljeni od brojnih saradnika koji imaju iskustvo snimanja svijeta prirode na mjestima uključujući Brazil, Španiju, Norvešku, Novi Zeland i Ujedinjeno Kraljevstvo. Veb lokacija sadrži zvukove sa lokacija kao što su nacionalni parkovi i Everglades.

Korisnici mogu da kreiraju sopstvene specijalizovane liste za reprodukciju zvukova dostupnih na Earth.fm-u, prelazeći od Brazila do Egipta za nekoliko minuta, prenosi PC Press.

Web stranica bilježi studije na svojoj stranici koje pokazuju prednosti zvučnih pejzaža na nečije blagostanje, uključujući pozitivan efekat zvukova vode i zvukova ptica na stres. 

Ova lokacija takođe funkcioniše kao neka vrsta alata za očuvanje, napominjući da su "zvučni pejzaži sve rjeđi dok mi ljudi nastavljamo da uništavamo prirodne ekosisteme koji ih proizvode".

Pored slušanja svakog od zvučnih zapisa, upoznaćete se i sa neprofitnim organizacijama koje se bave životnom sredinom, kao što su neke posvećene sadnji drveća i obnovi prirode.

Earth.fm dodaje nove zvukove svaka tri dana za novo iskustvo. Ako tražite trenutak zena, to je odličan podsjetnik da tamo postoji prelijep, bučan svijet.

Tagovi: