"Vorld drinks avords"

Šljivovica sa imanja Drljača najbolja na svijetu

 • 10.05.2021. 12:38

Šljivovica sa imanja Rajnovača Drljača nedaleko od Novog Grada proglašena je za najbolji destilat od koštičavog voća na svijetu na internacionalnom takmičenju u Engleskoj "Vorld drinks avords" /World drinks awards/.

Nagrađena šljivovica je destilat od tri sorte šljive, od kojih je jedna autohtona sorta požegača, a vlasništvo je četrdesetšestogodišnjeg Branka Drljače.

- Kupaža je sastavljena od pet destilata koja su u procesu starenja odležali u sedam buradi od tri različita drveta - srpski hrast, francuski `limousin` hrast i dud - rekao je Drljača Srni.

Drljača je kao ambasador Uneska za kulturnu baštinu njemačkog grada Majnahjma zvanično predstavljao srpsku zajednicu o temi slava i rakija.

On je istakao da je ova nagrada više od zlatne medalje, jer su pokazali da imaju najbolje piće na svijetu za ovu godinu napravljeno od koštičavog voća.

Branko, rođen u Ivanjskoj između Novog Grada i Bosanske Krupe, od 1990. godine živi i radi u Njemačkoj, ali je na porodičnom imanju u rodnom mjestu zasadio voćnjak.

Drljača je naveo da su se proizvodnjom plemenitih destilata počeli da bave 2010. godine, a nastaviće da rade na destilatima rakija.

Branko Drljača je somelijer plemenitih destilata, sertifikovani senzoričar za destilate, docent na akademiji za somelijere, dizajner Aromaboksa za senzorno vježbanje, te član više komisija za ocjenjivanje alkoholnih pića.

Тагови:
 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.