ATV

Nevjerovatan uticaj

Stjuardesa otkrila zašto treba spuštati zavjese u avionu

 • Извор: Агенције
 • 18.07.2023. 07:24

Tina Grabež, bivša srpska stjuardesa koja je veliku popularnost stekla na društvenim mrežama, često otkriva sve o poslu o kom sanjaju mnoge djevojke, ali i cake koje su korisne putnicima.

Tako je u jednom od snimaka na TikTok-u objasnila zašto je spuštanje zavjesa od prozora u avionu od ključne važnosti.

Istakla je da ni sama nije vjerovala kad je saznala kako sat vremena letenja utiče na nas.

"Bila sam u šoku kada sam ovo saznala! Samo sat vremena letenja utiče na vas isto kao 20 minuta u solarijumu! I ne, ovo ne znači da treba da se sunčate u avionu, jer iako ste tehnički unutra, nivo radijacije je mnogo veći nego na zemlji i ostavlja dugoročne posljedice poput ubrzanog starenja. Više nikada nisam otišla na let bez SPF-a sa visokim zaštitnim faktorom, naročito jer obožavam da gledam kroz prozor, ali istovremeno želim da sačuvam kožu od negativnog UV zračenja", objasnila je bivša stjuardesa.

Podsjetimo, Tina je jednom prilikom i otkrila zašto stjuardese traže putnicima da spuste zavjese.

"Da li ste znali da kada vam stjuardese tokom leta traže da spustite zavjesice prozora, to može da bude zbog toga što im se tog dana ne radi? Kada su sve zavjesice u avionu spuštene i kabina je mračna, putnici su manje aktivni i više im se spava, što automatski znači da će stjuardese imati manje posla", rekla je Kristina.

@tinagrabez Obavezno zatvorite prozore u avionu!✈️😳 ali ne zaboravite da stavite Eucerin Hydro Protect SPF ni kada ste na zemlji☀️ #tinagrabez #tiktokbalkan #fypbalkan #avijacija #stjuardesa ♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?