Remejsa Gelgi

Uklonili šest sjedišta u avionu zbog najviše žene na svijetu

  • Извор: Телеграф
  • 21.03.2023. 14:39

Remejsa Gelgi, najviša žena na svijetu, koja je prošle godine prvi put ušla u avion pošto je kompanija Turkiš Erlajns prilagodila unutrašnjost letjelice da bi ona mogla da se smjesti i komforno putuje, uspješno se vratila u Tursku iz SAD.

Rumejsa, porijeklom iz Turske, upisana je u Ginisovu knjigu rekorda sa visinom od 2.15 metara kao najviša žena na svijetu početkom prošle godine. Rekord je držala i kao najviša tinejdžerka.

Tada je rekla da se "svaki nedostatak može pretvoriti u prednost ako prihvatite sebe onakvi kakvi ste".

Ona se obično kreće u kolicima ili uz pomoć drugih pomagala, a njena visina je rezultat Viverovog sindroma koji, između ostalog, izaziva ubrzan rast.

Rumejsa je tek prošle godine prvi put ušla u avion jer je čak i kao dijete bila previše visoka da bi mogla da se smjesti na sjedište običnog aviona.

U septembru je otputovala u San Francisko zahvaljujući tome što je turski nacionalni avio-prevoznik uklonio šest sjedišta i zamijenio ih specijalnim nosilima kako bi Rumejsa mogla udobno da se smjesti.

Pošto je doputovala u Kaliforniju napisala je Instagramu da je put bio "besprijekoran od početka do kraja".

I za Rumejsin povratak Turkiš Erlajns je "prepakovao" sjedišta, tako da se najviša žena na svijetu bezbijedno vratila kući.

Тагови: