Remejsa Gelgi

Uklonili šest sjedišta u avionu zbog najviše žene na svijetu

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 21.03.2023. 14:39

Remejsa Gelgi, najviša žena na svijetu, koja je prošle godine prvi put ušla u avion pošto je kompanija Turkiš Erlajns prilagodila unutrašnjost letjelice da bi ona mogla da se smjesti i komforno putuje, uspješno se vratila u Tursku iz SAD.

Rumejsa, porijeklom iz Turske, upisana je u Ginisovu knjigu rekorda sa visinom od 2.15 metara kao najviša žena na svijetu početkom prošle godine. Rekord je držala i kao najviša tinejdžerka.

Tada je rekla da se "svaki nedostatak može pretvoriti u prednost ako prihvatite sebe onakvi kakvi ste".

Ona se obično kreće u kolicima ili uz pomoć drugih pomagala, a njena visina je rezultat Viverovog sindroma koji, između ostalog, izaziva ubrzan rast.

Rumejsa je tek prošle godine prvi put ušla u avion jer je čak i kao dijete bila previše visoka da bi mogla da se smjesti na sjedište običnog aviona.

U septembru je otputovala u San Francisko zahvaljujući tome što je turski nacionalni avio-prevoznik uklonio šest sjedišta i zamijenio ih specijalnim nosilima kako bi Rumejsa mogla udobno da se smjesti.

Pošto je doputovala u Kaliforniju napisala je Instagramu da je put bio "besprijekoran od početka do kraja".

I za Rumejsin povratak Turkiš Erlajns je "prepakovao" sjedišta, tako da se najviša žena na svijetu bezbijedno vratila kući.

Tagovi:
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.