Škotska

Žena nije provjerila bankovni račun 60 godina, a onda ju je dočekalo iznenađenje

  • Извор: ББЦ
  • 10.05.2023. 07:35

Jedna Škotlanđanka koja je ponovo otkrila da ima bankovni račun koji nije koristila skoro 60 godina šokirala se kada je saznala da se stanje od 2,5 funti (356 dinara) pretvorilo u 250 funti (35.604 dinara).

Kerol Alison (74) je uplaćivala po šiling na bankovni račun svake nedjelje kada je živjela sa svojom bakom sa šest godina. Džeparac je deponovan u štedionici povjerenika, koja je kasnije postala banka TSB. Šest decenija kasnije pronašla je bankovnu knjižicu zaboravljenog računa dok je čistila svoju kuću. Kada je posjetila banku, saznala je da dvije i po funte koje je sakupila sada vrijede 250 funti.

Kada račun nije korišćen 15 godina u Velikoj Britaniji, novac se šalje u Fond za povraćaj. Čak 35 banaka i građevinskih društava u toj zemlji je tu upisano, a zahvaljujući njemu Kerol može da podigne svoju štednju.

Napravio čudovište: Kajaću se dok sam živ, biće gore od svake noćne more

Napravio čudovište: Kajaću se dok sam živ, biće gore od svake noćne more

“Sjećam se velikog sjajnog drvenog pulta u banci i bake koja nas je upoznala sa blagajnikom. On bi ručno popunjavao štednu knjižicu i onda bismo ponovo odneli naše knjižice kod bake. To je baš bila stvar za odrasle”, ispričala je penzionerka za BBC.

Kerol je dobila bankovnu knjižicu kada je njena baka umrla 1969. godine, ali je u međuvremenu zaboravila na nju. Ponovo ju je otkrila zajedno sa dvije druge koje datiraju iz 80-ih.

Slavoljub Stojadinović - profesor fizičkog koji je goloruk skočio na napadača sa puškom

Slavoljub Stojadinović - profesor fizičkog koji je goloruk skočio na napadača sa puškom

“Mislila sam da probam jednu. Bila sam zaista zadovoljna i naglas sa se zahvalila svojoj baki kada su mi rekli da imam 250 funti. Rekli su da je kamata nastavila da teče sve to vrijeme. Sada ću da provjerim koliko se nakupilo na druga dva računa. Ovo je veoma je uzbudljivo”, rekla je Kerol.

(Krstarica)

Pratite nas i putem Vibera

Тагови: