ATV

Здравље

Четири природна начина како да повећате циркулацију крви

  • Извор: Агенције
  • 03.11.2023. 10:19

Када нам циркулација у тијелу није добра, то се лоше одражава на нас: појављују се трнци у рукама и стопалима, могућ је губитак косе, стално сте уморни, јавља се хипертензија, главобоља, хладноћа, болови у мишићима, свраб коже, проширене вене, хроничне упале, губитак памћења, анксиозност, али и успорено варење и болести срца.

Зато је најбоље, пише "Натурал алтернативе therapies", да увек водимо рачуна о циркулацији, посебно у ногама и стопалима, а уз помоћ ових савета можете значајно да побољшате спор проток крви.

1. Храна и биљке

Намирнице богате влакнима и антиоксидантима су добро познате по својој способности да подстичу циркулацију крви, али сљедеће је посебно побољшавају:

2. Суво четкање

Користите суву четку са природним влакнима да њежно протрљајте кожу кружним покретима. Овај процес може помоћи да се побољша циркулација крви физичким стимулисањем коже и ткива испод.

Такође може помоћи у отчепљавању пора, уклањању мртвих ћелија коже и подстицању производње колагена, остављајући вам свиленкасто глатку и здраву кожу. Четкање на суво је и одличан начин да пробудите кожу и да вам крв потече ујутру, као вјежба за загривање коже.

Четкајте нагоре, кружним покретима према срцу. Помјерајте четку у смјеру казаљке на сату и двапут пређите преко сваке површине коже.

3. Вода

Што више останете хидрирани, то ће вам крв боље тећи. Пити више воде је као да крвним судовима дајете пиће за гашење жеђи, они ће бити хидрирани и спремни да теку попут ријеке. Када је ваше тијело дехидрирано, крв може постати гушћа што може отежати проток крви кроз судове и довести до лоше циркулације.

4. Истезање

Неки би тврдили да истезање није лак начин да се повећа проток крви, али заправо може бити. Свако растезање (не морате бити мајстор јоге) ће вам одмах повећати циркулацију. Када сте на послу или код куће, устаните и направите неколико истезања. Прошетајте и истегните руке и горњи део тела. Замислите да сте мачка и управо сте се пробудили из дугог сна.

Када се истежете, мишићи се скупљају и опуштају, што помаже да се крв пумпа по целом телу, може помоћи у доношењу кисеоника и хранљивих материја у мишиће и ткива, помажући им да функционишу на најбољи могући начин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: