Istraživanje

Kako ispijanje kafe može uticati na veličinu grudi

  • Izvor: Super žena
  • 05.09.2022.22:25

Ispijanje tri šoljice kafe dnevno može smanjiti ženske grudi, što je dokazano u ispitivanju u kome je skoro 300 žena ispitano o mjerama njihovih grudi i o tome koliko šoljica kafe u prosjeku dnevno popiju.

"Ispijanje kafe može imati veliki efekat na veličinu grudi", rekla je Helena Jarnštrom, koja predaje eksperimentalnu onkologiju na Univerzitetu Lund u Švedskoj.

Žene koje piju kafu ne moraju da brinu da će im se grudi preko noći smanjiti. Smanjiće se, ali grudi neće tek tako nestati. Međutim, onaj ko misli da na osnovu veličine ženskih grudi može da pretpostavi koja žena obožava kafu – vara se.

"Problem je što postoje dvije mjere za grudnjak, veličina korpice i obim, tako da ne biste mogli to da znate", dodala je Helena Jarnštrom.

Međutim, postoje i dobre vijesti.

Naučnici kažu da je efekat kafe povezan s njenim uticajem na estrogene – ženske polne hormone. Materije u kafi mogu promijeniti metabolizam žene tako da ona dobije bolju konfiguraciju raznih estrogena, čime se smanjuje potencijalni rizik od pojave raka.

"Ali žene s većim grudima, koje sadrže više mliječnih žlijezda, izložene su većem riziku", objasnili su naučnici, prenosi "Super žena".

Tagovi: