Реагујте на вријеме

Лош задах може бити знак озбиљне болести

 • 03.04.2024. 09:48

Ако се пробудите с лошим задахом, обично није ништа озбиљно, зар не? Мислимо да је то само још један јутарњи проблем који ће се с временом ријешити. Међутим, шта ако вам кажемо да тај непријатан задах може бити знак нечег много озбиљнијег – рака?

Да, добро сте прочитали. Лош задах може бити упозоравајући знак рака гркљана, а то је нешто што се не смије игнорисати. Није само обичан јутарњи проблем, већ може бити аларм да нешто озбиљно није у реду с вашим здрављем, пише данас.рс.

Ова врста рака чешће погађа старије особе, посебно мушкарце, али то не значи да је млађи узраст имун на ову болест. У ствари, лош задах може бити један од раних симптома који указује на потребу за медицинским прегледом.

Поред лошег даха, постоје и други знакови које треба узети у обзир. Ако примјетите промуклост која траје више од три недјеље, отежано гутање, оток или квржицу на врату, или чак ненамјерни губитак тежине, то су фактори који захтијевају вашу пажњу.

Пушење, прекомјерно конзумирање алкохола, лоша исхрана и изложеност штетним хемикалијама могу повећати ризик од рака гркљана. Дакле, ако имате неки од ових симптома и живите нездравим начином живота, немојте игнорисати своје здравље.

Увијек је боље бити сигуран, па ако примјетите било какве сумњиве симптоме, немојте оклијевати да се обратите љекару. Ваше здравље је на првом мјесту, а рано откривање проблема може направити огромну разлику у исходу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.