Superbrke

Movember 2022: Glancaj svoje kugle!

 • Izvor: ATV
 • 28.10.2022.08:58

Tokom predstojećeg novembra biće obilježen deveti banjalučki Movember pod sloganom: “Glancaj svoje kugle”, čime će neformalna grupa građana Superbrke i ove godine ukazati na važnost preventivnih pregleda testisa i prostate za muško zdravlje.

Naime, svjetski pokret Movember, koji je pokrenut sa ciljem podizanja svijesti o kancerogenim oboljenjima testisa i prostate, odnosno važnosti prevencije za liječenje ovih oboljenja, na muško zdravlje u javnosti ukazuje na specifičan način – njegujući brkove kod muškaraca tokom mjeseca novembra. Izvedenicom naziva brkova (mustache) i mjeseca novembra (November) na engleskom jeziku, nastao je naziv Movember, a podrazumjeva puštanje brkova tokom ovog mjeseca ili brijanje brade, sa ostavljanjem brkova. Upravo su brkovi simbol muškosti koji neupitno izaziva pažnju, koja se potom usmjerava na podizanje svijesti o muškom zdravlju.

Svjestski, regionalni i lokalni podaci o broju oboljelih od pomenutih oboljenja su nažalost i dalje drastični, a poražavajuće je saznanje da bi u više od 85% slučajeva ishod bio pozitivan pa i bez značajnih posljedica, ukoliko bi se redovno upražnjavali samopregledi i godišnji preventivni pregledi – zato “glancanje kugli” ne smije biti tabu, ne može biti olako shvaćeno i treba da bude zadatak svakog muškarca.

Banjalučki Movember zvanično počinje u utorak, 1. novembra 2022.god. u 20 časova, tradicionalnim besplatnim brijanjem u banjalučkom kafeu Pauza u Vidovdanskoj, nezvaničnoj bazi Superbrka. Svi koji žele ostavljanjem brkova dati svoj doprinos ovogodišnjem Movemberu  pozvani su na ovo tradicionalno druženje, kojeg će tokom predstojećeg mjeseca pratiti i drugi događaji i promotivne aktivnosti koje realizujemo sa mnogobrojnim partnerima ali i velika završna zabava na kojoj će eminentni žiri proglasiti najbolje brkove i tako simbolično dodijeliti titulu ambasadora banjalučkog Movember-a, koja se dodjeljuje na jednogodišnji mandat! 

Takođe na nekoliko lokacija u Banjaluci moći će se donirati sredstva koja će biti donirana pacijentima KLINIKE ZA ONKOLOGIJU UKC-a Banja Luka, koji se bore sa ovim oboljenjima. Zato se pridružite ovoj jedinstvenoj humanitarnoj akciji i podržite banjalučki Movember jer šta je muškarac bez brkova, a i šta su brkovi bez mu*a, odnosno kugli!  

„Superbrke“ planiraju tokom novembra realizovati još mnogo sadržaja, a sve možete pratiti i na Facebook i Instagram stranicama, kao i na web sajtu.

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.