Zdravlje

Ova hrana može ublažiti menstrualne bolove

 • Izvor: Super žena
 • 25.11.2021.03:00

Normalni menstrualni ciklus traje između 21 i 35 dana, a prosjek je 28. Krvarenje ne bi trebalo da traje duže od sedam dana, a ukoliko se produži, trebalo bi se obratiti svom ginekologu.

Simptomi koji se javljaju za vrijeme menstruacije uključuju: nadutost, zadržavanje tečnosti, lošu koncentraciju i loše raspoloženje.

Međutim, postoje određene namirnice i suplementi koji mogu da vam ublaže bolove.

Hrana koja sadrži kalcijum

Može smanjiti pojavu grčeva, spriječiti nadutost i zadržavanje tečnosti, a nalazi se u namirnicama poput mlijeka, jogurta i sira.

Vlakna

Vlakna će poboljšati pokretljivost crijeva i tako se može izbjeći nadutost.

Cilj je da se uz svaki obrok uključi voće i povrće, te integralne žitarice, a ne smijete da zaboravite da unosite tečnost.

Magnezijum

Za magnezijum se smatra da će smanjiti simptome glavobolje i grčenja u mišićima, a možete ga pronaći u namirnicama poput tamne čokolade, avokada, zelenog lisnatog povrća, badema, prenosi "Super žena".

Vitamin E

Za ublažavanje simptoma menstruacije, studije su pokazale da vitamin E znatno pomaže, a možete ga pronaći u namirnicama poput sušenih koštica suncokreta, badema, u biljnim uljima...

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.