ATV

Problem mnogih

Saznajte kako da prirodnim putem spriječite znojenje

  • 11.08.2018. 15:20

Znojenje je prirodni pokušaj tijela spuštanja temperature.

Tokom velikih vrućina, ali i u situacijama poput stresa i napetosti, intenzivno znojenje nemoguće je izbjeći bez obzira na to kakve kozmetičke preparate koristili.

Međutim, postoji nekoliko prirodnih preparata uz koje je moguće smanjiti znojenje.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je vrlo je praktična za smanjenje znojenja. Malu kutiju ove hemijske praškaste supstance možete uvijek imati u torbi. Dovoljno je da uzmete prstohvat sode i malo vode i premažete dijelove tijela gdje se najviše znojite.

Crni čaj

Crni čaj djeluje kao prirodni dezodorans zbog kiselina iz njegovog sastava. U pola šoljice vruće vode umočite crni čaj. Vrećice čaja izvadite nakon dva-tri minuta i ostavite da se hlade. Zatim ih možete staviti na dio tijela gdje želite i ostavite da djeluju pet minuta.

Jabukovo sirće

Naime, jabukovo sirće možete koristiti kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno premažete pazuhe s nekoliko kapljica. Ostale dijelove tijela možete prije spavanja premazati mješavinom sirćeta i vode. Ovo će takođe od vas otjerati i komarce.

Limun

Još od davnina, limun je poznat kao odličan stabilizator tjelesnih mirisa, zbog čega se koristi i kod pojačanog znojenja. Samo treba premazati kritične dijelove tijela limunom, ostaviti da djeluje 15 do 30 minuta i isprati hladnom vodom.