ATV

MUP RS tražiće saslušanje Fahrudina Radončića

 • 02.11.2016. 19:08

MUP RS tražiće saslušanje Fahrudina Radončića, potvrdio je to za ATV Simo Tuševljak inspektor u Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma u MUP-u Srpske.

Radončić je na suđenju Naseru Keljmendiju otkrio nove informacije o ubistvu srpskog svata Nikole Gardovića 1992-e godine u Sarajevu i one moraju da budu provjerene, kaže Tuševljak.

"Sa ovim svjedočenjem mi ćemo uputiti izvještaj nadležnom tužilaštvu da se sasluša Fahrudin Radončić jer je on ovim svjedočenjem otkrio da zna ko su organizatori ovoga ubistva što znači da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi.Radončić je rekao da se radi o državnoj mafiji a ja bih rekao da se radi o mafiji jedne političke opcije", rekao je Simo Tuševljak, inspektor u Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS.

Šta je u Prištini pričao Fahrudin Radončić za sada čini se interesuje samo MUP Srpske. U Tužilaštvu BiH su tradicionalno bez komentara. Nisu rječiti ni ostalim službama i institucijama koje bi po slovu Zakona trebalo da reaguju.

"Po kaznenom zakonu BiH svi bezbjednosni i pravosudni organi trebalo je odmah da reaguju.  Dužni su da pokrenu istragu na osnovu onoga što su čuli. U ovom slučaju trebalo bi da ispitaju sve ono što je rekao Fahrudin Radončić", rekao je advokat Milan Romanić.

U MUP-u Kantona Sarajevo već godinama se nalazi  nekoliko izvještaja policije Srpske o dešavanjima na Baščaršiji. Nakon što je 2007-e godine ubijen Ramiz Delalić Ćelo, optužen za ubistvo srpskog svata, prekinuta je i istraga.Neka nova pokazala bi još puno toga, uvjeren je Simo Tuševljak.

"Pored ovog svega jasno je iz Radončićevog svjedočenja da je tada postojala muslimanska obavještajna služba koja postoji i dan danas.Tim informacijama raspolaže i MUP RS ali nemamo s kim to podijeliti", rekao je Tuševljak.

Fahrudin Radončić pred prištinskim sudom je ustvrdio da iza ubistva Nikole Gardovića stoji SDA. To ubistvo je bilo okidač za rat u BiH.

 • 20:45 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:15 Еmisija: Ćirilica

  Autorska emisija Milomira Marića.

 • 23:45 Muzzik top 20

  Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

 • 01:15 Noćni program

  Noćni program