ATV

ATV VIDEO/PALE: Novi studentski dom u oktobru

  • 15.03.2014. 19:48

Studenti sa Pala u oktobru će se useliti u novi studentski dom. Investicija vrijedna 12 miliona maraka trajno će riješiti dugogodišnji gorući problem šest stotina studenata. Radove je obišao i koji politički poen uštinuo zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Staša Košarac.

"Ovo je sve ono što studentima treba I što će doprinijeti boljem procesu studiranja I kvalitetnijem, jer nije samo studirati, ići na predavanje, nego cjelokupan taj studentski život za vrijeme studentskog trajanja studiranja", rekao je Aleksandar Glavaš, predsjednik SPUIS.

Srn Pale gradiliste studenstskog doma

"Treba reći da je ovo prvi objekat ovakvog sadržaja poslije rata koji se pravi na ovom prostoru i ono što je definitivno jasno da je ovo proizvod politika institucija RS, Vlade, Univerziteta i onih ljudi koji žele da razvijaju Istočno Sarajevo I opštinu pale na onaj kvalitetan način", kaže Staša Košarac, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH.

Izvođenje radova odvija se ubrzanom dinamikom. Vremenski uslovi idu na ruke  izvođaču, pa bi izgradnja “ KORANA 3 “ mogla biti završena i prije roka.

"Rok izgradnje je do 1. Oktobra 2014. Godine, što se nas tiče svi rokovi će da budu možda I prije vremena ispoštovani", kaže Vladimir Luledžija, direktor preduzeća“ Megasun“

Rokovi koje je zadala Unija studenata RS, za izgradnju studentskih domova u RS, još nisu ispoštovani. Predsjednik Unije Predrag Govedarica kaže da je zadovoljan paljanskom izgradnjom, ali ne i doma u Banjaluci.

"Ovdje je već četvrti sprat objekta 1 na pomolu, a tamo nismo krenuli ni sa livade što bi rekli", ističe Predrag Govedarica, predsjednik Unije studenata RS.

Srn stasa kosarac studentski dom pale

I dok studenti u Banjaluci i dalje čekaju odobrenje Narodne skupštine RS za potpisivanje ugovora sa izvođačem radova, u Istočnom Sarajevu ne miruju. Studenti kažu da će insistirati na brzoj realizaciji provođenja faze “Dva B“ vrijedne 10 miliona evra, austrijskog kredita, koja podrazumjeva izgradnju studentskih domova na području cijelog Univerziteta.