Predsednik crnogorske vlade tehničkom mandatu

Abazović: Nećemo podržati Mila Đukanovića

  • Извор: СРНА
  • 07.03.2023. 15:53

Predsednik crnogorske vlade tehničkom mandatu Dritan Abazović nije danas želio da komentariše najave o rekonstrukciji izvršne vlasti, a kada je riječ o predsjedničkim kandidatima rekao je da neće podržati lidera DPS i aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića.

Podržće, kaže, kandidata koji baštini evropske vrijednosti iako ponuda i nije neka.

- Neću podržati Mila Đukanovića, jer za mene ne predstavlja evropske vrijednosti. Uskoro će biti Glavni odbor i izjasnićemo se o podršci i u prvom, a kasnije i u drugom krugu. Očekujem da nakon 19. marta ili 2. aprila dobijemo predsjednika Crne Gore - kazao je Abazović.

Primijetio je da se među strankama parlamentarne većine vode razgovori na mnoge teme.

- To ne bih nazvao rekonstrukcijom, jer su razgovori na više tema oko zakonskih rješenja, poreske politike, predsjedničkih izbora. Јa baštinim dijalog i to ću nastaviti da radim, dijalog sa svim političkim subjektima, moramo iznalaziti rješenja - rekao je Abazović, nakon polaganja kamena temeljca za gradnju četiri nova objekta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), prenio je portal RTCG.

Kako je kazao videće se kuda se ide, izbori su na pragu.

- Ko hoće da sastavi vladu, neka sastavi, a dok se to ne desi, vlada radi u punom kapacitetu. Ako se nešto promijeni, tu smo da izvršimo primopredaju - kazao je Abazović.

Тагови: