Savjetnik srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH

Aulić: Bahatim soliranjem Alkalaj urušava ionako narušen ugled BiH u svijetu

 • Izvor: Srna
 • 13.12.2022.01:00

Savjetnik srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Saša Aulić izjavio je da bi Sven Alkalaj trebalo da zna da Savjet bezbjednosti UN nije sarajevska čajdžinica u kojoj se iznose lični i proizvoljni stavovi, već organizacija u kojoj bi morao da iznosi usaglašene stavove svih, a ne samo pojedinih u BiH.

Komentarišući izjavu Alkalaja da njegov govor u Savjetu bezbjednosti UN povodom Izvještaja Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove ne sadrži nikakve proizvoljne ili političke ocjene, već, kako kaže, jasne i sudski utvrđene činjenice, te da srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ne želi da prihvati pruženu ruku druga dva člana u vezi sa usaglašenim nastupom u Savjetu bezbjednosti, Aulić je rekao da je BiH iole ozbiljne zemlja, kao što nije, jedan ambasador ne bi smio ni da pomisli da polemiše sa institucijom koja ga imenuje i čije stavove bi morao dosljedno pratiti.

- Svojim bahatim soliranjem i nepoštovanjem institucija Alkalaj najgrublje urušava ionako narušen ugled BiH u svijetu - ukazao je Aulić za Srnu.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.