Član Glavnog odbora SNSD-a

Aulić: Govedarica jedino dosljedan u širenju lažnog predizbornog optimizma

  • Izvor: Srna
  • 11.08.2022.18:24

Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić istakao je da Vukotu Govedaricu ne treba preozbiljno shvatati, jer je riječ o osobi koja će ostati upamćena po tome što se na banjalučkom Trgu Krajine samoproglasila za predsjednika Srpske, uprkos izbornom porazu.

"Iste večeri i Jelena Trivić zaklela se da neće ući u Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali je i to obećanje ubrzo iznevjereno. Govedarica, zajedno sa Trivićevom i drugim vođama opozicije, ostaće upamćen i po besramnom korištenju porodične tragedije u predizborne svrhe, u čemu je učestvovao 2018. godine", rekao je Aulić.

On je ocijenio da jedino u čemu je Govedarica dosljedan jeste širenje lažnog predizbornog optimizma koji služi za samoohrabrivanje opozicije koja je svjesna sopstvenog imidža i raspoloženja građana.

"I tada je, kao i danas, na sva zvona govorio o ubjedljivoj pobjedi opozicionih kandidata, o navodnom strahu i panici u SNSD-u, kao i o neminovnom porazu. I tada su, kao i danas, imali svoja istraživanja na osnovu kojih su mogli naslutiti ishod, baš kao što mogu i danas, samo što rezultate ne smiju da saopšte javno", rekao je Aulić.

Ipak, istakao je Aulić, najsmiješnije od svega je slušati kako se Milorad Dodik, koji je 2018. osvojio 370 hiljada glasova, boji duela sa Jelenom Trivić koja je u Narodnu skupštinu Republike Srpske prošla sa kompenzacione liste i pet hiljada glasova.

"Ako je i od Govedarice, previše je!", zaključio je Aulić.