ATV

Посланик у НСРС

Бањац: Српски народ неће дозволити наметање туђе воље

  • Извор: СРНА
  • 23.11.2023. 22:25

Народни посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац рекао је на вечерашњем народном скупу "Бранимо Српску" у Прњавору да српски народ који се изборио за своју слободу неће дозволити да му право на избор институција и предсједника намеће неко други.

"Републику Српску су створили најбољи синови овог народа, на нама је да је сада одбранимо тако што ћемо се борити за право да бирамо своје институције, свог предсједника", рекао је Бањац.

Он је истакао да народ Републике Српске не смије изгубити себе, своју традицију и обичаје, свој идентитет.

"Народ који се борио за своју слободу неће дозволити да му неко други намеће предсједника, неће изабрати да катастарски лист за своју имовину и дједовину вади у Сарајеву, народ који има традицију и обичаје неће дозволити да постоје `родитељ један` и `родитељ два`. Српски народ спреман је да брани Републику Српску, своје институције и људе које је изабрао", рекао је Бањац.

Бањац је нагласио да је народ у Републици Српској изабрао за предсједника Милорада Додика, да му даје пуну подршку и да је то управо једна од главних порука са свих народних скупова од Требиња до Новог Града.

Вечерашње окупљање под називом "Бранимо Српску" у Прњавору којем је присуствовао велики број грађана протекло је без проблема, а Прњаворчанима су се обратили и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, министар енегргетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и градоначелник Прњавора Дарко Томаш.

Народном скупу "Бранимо Српску" присуствовали су бројни министри у Влади Републике Српске, српски представници у заједничким институцијама БиХ, као и гости из других локалних заједница.

Пратите нас и путем Вибера