Načelnik opštine Sokolac

Bjelica: Hajka na Danila Vučića još jedna potvrda da je Srpska garant našeg opstanka

 • Izvor: Srna
 • 13.01.2023.09:57

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je da Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nije bio ni u kakvoj državnoj delegaciji, niti je bio dio zvaničnog protokola polaganja vijenaca na Srpskom vojničkom groblju "Mali Zejtilnik" u Sokocu povodom obilježavanja 9. januara Dana Republike Srpske.

- Nakon završenog polaganja vijenaca, kada su se delegacije i zvaničnici Republike Srpske i Srbije uputili ka Istočnom Novom Sarajevu, Danilo Vučić je položio cvijeće i obišao groblje i crkvu Svete Petke. On je razgovarao sa porodicama koje su na Zejtilniku sahranile više svojih srodnika i interesovao se o njihovoj sudbini - rekao je Bjelica za Srnu.

Načelnik opštine Sokolac je dodao da Danilo Vučić, kao i svaki drugi građanin, ima pravo da bude tamo gdje želi, a to što je izabrao da bude sa svojim narodom na Romaniji i u Sokocu, a prije toga na Kosmetu i na Hilandaru, pokazuje da je patriotski vaspitan i oodgojen.

- Hajka koju je podiglo političko Sarajevo i histerični dio međunarodne zajednice preko svojih medija i u Srbiji i u BiH jasno nam po ko zna koji put pokazuje zašto je Republika Srpska jedini garant opstanka i života za Srbe na prostoru nekadašnje BiH - istakao je Bjelica.

On je ukazao da u prilog tome govori i činjenica da je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara "procurio" zvanični interni dopis Ambasade Republike Srbije u Sarajevu o kretanju Danila Vučića.

- Ukoliko se prisjetimo dešavanja u Potočarima kada je kamenovan predsjednik Srbije, jasnije je koliko je tu mržnje i spremnosti da se ugroze životi, bezbjednost i mir na prostoru BiH - ukazao je Bjelica, naglasivši da objelodanjivanje internog dokumenta još jednom pokazuje kako pojedinci u zajedničkim institucijama zloupotrebljavaju iste te institucije za svoje ciljeve ne birajući sredstava.

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.