Raskol u PDP-u

Borenović o Mandiću: Ko je to? - Ovaj s vaše desne strane

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2022. 19:10

Zbog Jelene Trivić, predsjednik fočanskog PDP i član GO Zoran Mandić napustio je stranku. Razočaran je kampanjom koju Trivićeva vodi. To je napisao u otvorneom pismu Branislavu Borenoviću.

Trivićevoj zamjera što radi isključivo za SDS, a na štetu PDP-a. Zanemaruje PDP-ova kandidatkinja za predsjednika i druge opštine, dok Nebojša Vukanović i SDS do svojih mandata stižu uzmanjem glasova od PDP-a, navodi Mandić u otvorenom pismu. 

"To je legitimni interes SDS-a, ali postavlja se pitanje da li vrijedi obećavati građanima Foče izgradnju putne infrastrukture, razvoj drvne industrije i druge projekte koje smo usaglasili sa rukovodstvom stranke, kad nas to rukovodstvo u samoj predizbornoj kampanji žrtvuje. Takođe se stiče utisak da je samoj Јeleni Trivić kampanja u Hercegovini teret i da je tu više zbog SDS-a. Žrtvovanje svoje političke partije u Hercegovini je najbolji primjer njenog odnosa sutra kao predsjednika Republike Srpske prema Hercegovini uopšte", kaže Zoran Mandić, predsjednik OO PDP-a Foča.

Zoran Mandić podsjeća u pismu i da je svoj radni vijek proveo u borbi protiv kriminala. Zbog nedavnih slika sa Romanije kaže, ne može da povjeruje u iskrene namjere da je Јeleni Trivić prioritet borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Ne mogu sebi da dopustim da budem naivan i da povjerujem u iskrene namjere da je Јeleni Trivić prioritet borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da na predizbornim skupovima na Romaniji rame uz rame sjedi sa licima za koje osnovano sumnjamo da se dovode u vezu sa ozbiljnim krivičnim djelima, a što sam ja lično znao jer sam se upravo protiv tih organizovanih kriminalnih grupa borio. Tako nešto kao čovjek sebi ne mogu da dopustim i da učestvujem u dovođenju na vlast istih onih koje sam ne tako davno hapsio", napisao je Mandić.

Lider PDP-a danas nije krio razočaranje trenutnim stanjem u stranci. Kaže da Mandić nije niti na jednoj listi, ali smo ga ipak morali podsjetiti ko mu je danas uputio otvoreno pismo. 

"Da li bi ste komentarisali ovo otvoreno pismo gospodina Zorana Mandića? – Ko je to? – Predsjednik OO PDP-a Foča? – Sve je jasno, čovjek je pokazao svoje lice", rekao je Branislav Borenović našoj novinarki.

Zoran Mandić bio je lični izbor Branislava Borenovića, a na čelo fočanskog PDP-a imenovao ga je prošle godine. Mandić je nekadašnji načelnik CJB Foča i Istočno Sarajevo, načelnik Uprave kriminalističke policije Republike Srpske, nosilac Ordena Miloš Obilić i neko u čijem su mandatu načelnika CJB Istočno Sarajevo razbijani najozbiljniji kriminalni klanovi, a njihove vođe pohapšene.


  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок