Profesor međunarodnih odnosa

Budimir: Govor mržnje opozicije da bude predmet opservacija pravosudnih organa

 • Izvor: Srna
 • 29.10.2022.16:29

Profesor međunarodnih odnosa Željko Budimir izjavio je Srni da je iznenađen govorom mržnje koji je opozicija koristila u izbornom i postizbornom procesu protiv vlasti, kao i da bi ovakvo ponašanje trebalo biti predmet određenih opservacija pravosuđa u Republici Srpskoj.

"Na mitinzima, naročito poslije 2. oktobra, opozicija i vodeći lideri opozicije, Jelena Trivić i Branislav Borenović, kao i ostali lideri su pokazali nešto što ja nisam vidio od devedesetih godina na javnoj sceni u Republici Srpskoj i BiH. Pokazali su mržnju", rekao je Budimir.

Budimir je istakao da su napadi na lidera SNSD-a Milorada Dodika, ali i njegovu porodicu bili učestali, kao i da je opozicija od samog početka pokušala da uradi protivpravni prevrat mimo izborne volje, građana i mimo svih principa demokratije i ponašanja u skladu sa demokratskom političkom kulturom.

Prema njegovim riječima, važno je da je narod sve ovo prepoznao na izborima.

"Sa jedne strane imate jednu pristojnu i uzdržanu kampanju kakva i treba da bude, civilizovana, a od strane opozicije, prije svega PDP-a i SDS-a, a naročito PDP-a, ste imali korištenje svih mogućih sredstava protiv političkih protivnika", zaključio je Budimir.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.