Ministar pravde

Bukejković: Zakone u Srpskoj donosi Narodna skupština

  • Извор: СРНА
  • 16.05.2023. 14:22

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukelović izjavio je Srni da zakone u Republici Srpskoj donosi Narodna skupština.

Bukejlović je poručio u vezi sa OHR-om i njihovim tretmanom zakonodavstva Srpske da je vrlo jasna procedura donošenja zakona u Republici Srpskoj, ko mogu biti predlagači zakona i ko može biti donosilac zakona, a to je Narodna skupština Republike Srpske.

OHR je juče objavio poziv medijima na svom sajtu za plaćenu kampanju informisanja javnosti u BiH tokom jula i avgusta o "važnosti rješavanja pitanja državne imovine da bi javnosti bilo jasno zašto treba podržati ove procese i kakva je šteta već pričinjena njihovim nesprovođenjem", a za plasiranje već kreiranih animacija i infografika predviđeno je gotovo 68.000 KM.

Bukejlović: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Bukejlović: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 28. decembra prošle godine Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, nakon čega je 27. februara Kristijan Šmit objavio da je suspendovao primjenu tog zakona, a Ustavni sud BiH donio 2. marta odluku o privremenoj suspenziji ovog zakona do donošenja konačne odluke.

Vlasti u Srpskoj ističu da, prema Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu BiH, BiH nema svoju imovinu nego imovina pripada entitetima, odnosno Republici Srpskoj. 

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок