ATV

Memorandum o saradnji

Bukejlović i Popović: Potpisani Memorandum doprinijeće jačanju međusobnih veza Srbije i Srpske

  • Извор: АТВ
  • 04.08.2023. 12:55

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović i ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović potpisali su danas, u Banjaluci, Memorandum o saradnji između ova dva ministarstva.

Memorandum o saradnji potpisan je na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa  između Republike Srbije i Republike Srpske, od 26. septembra  2006. godine.

Potpisnici Memoranduma su se obavezali da će međusobno razmjenjivati  iskustva i informacije i aktivno raditi na unapređenju sprovođenja zajedničkih aktivnosti iz djelokruga ministarstava, a kojima se doprinosi jačanju međusobnih veza i odnosa između Republike Srbije i Republike  Srpske.

Stevandić i Orlić dogovorili formiranje parlamentarnog foruma “Srbija i Republiкa Srpska”

Stevandić i Orlić dogovorili formiranje parlamentarnog foruma “Srbija i Republiкa Srpska”

Takođe da će, u okviru svojih nadležnosti i postojeće zakonske  regulative, u budućnosti, svoje aktivnosti posebno usmjeriti na  intenziviranje saradnje u oblasti notariojata odnosno javnog beležništva, navedeno je iz Ministarstva pravde Republike Srpske. 

Predviđeno je i da se kroz zajedničko  organizovanje naučnih konferencija, seminara, radionica i drugih  stručnih skupova, razmjenjuju iskustva u vezi sa pripremom i  sprovođenjem propisa iz djelokruga rada ministarstava pravde.

Пратите нас и путем Вибера