Ministar pravde Republike Srpske

Bukejlović: Očekujem da će biti smanjene novčane kazne protiv časti i ugleda

 • Извор: СРНА
 • 17.05.2023. 13:27

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović očekuje da će nakon javnih rasprava biti smanjene novčane kazne za krivična djela protiv časti i ugleda, koje su predviđene Nacrtom izmjena i dopuna Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Bukejlović je tokom javne rasprave o Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakonika Republike Srpske u Trebinju rekao da je ta, kao i prethodne tri javne rasprave, bila otvorena za sve zainteresovane i za diskusiju i da će biti uzete u razmatranje sve usmene i pismene sugestije dobijene tokom ovih skupova.

- Na nama je sada da izradimo izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi gdje ćemo obrazložiti sve razloge o prijedlozima koji budu uključeni u tekst prijedloga zakona, ali i razloge zbog kojih nismo inkorporirali određene prijedloge - naveo je Bukejlović.

Bukejlović je najavio da će nakon toga biti održan niz sastanaka na kojima će biti razmatrani dostavljeni prijedlozi, da bi na nekom od narednih zasjedanja Narodne Skupštine Republike Srpske pred poslanicima mogao da se nađe tekst prijedloga tog zakonskog rješenja.

On je rekao i da je dio novinarske zajednice bio konzistentan u svojim odlascima sa javnih rasprava, da se nisu ni uključivali u rasprave.

- Ali smo, juče i Bijeljini i danas u Trebinju, imali predstavnike pravosudne zajednice koji su nam svojim sugestijama i prijedlozima dali određene smjernice kako bi mogli da donesemo što kvalitetniji prijedlog zakona - rekao je Bukejlović.

Osim u Trebinju, javne rasprave o Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakonika Republike Srpske, održane su u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Bijeljini.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 23. marta Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, kojim je propisana da će kleveta biti krivično djelo, a da će novo krivično djelo biti neovlašteno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.