ATV

Министар правде Републике Српске

Букејловић: Приоритет стављање у функцију новог затвора у Голом Брду

 • Извор: СРНА
 • 04.12.2023. 11:55

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић изјавио је након данашње посјете Казнено-поправном заводу (КПЗ) Бијељина да ће један од приоритета ресорног министарства наредне године бити стављање у функцију новог објекта затвора у Голом Брду код Бијељине који ће моћи да прими 250 затвореника.

"Затвори у Републици Српској су у добром стању. Увјерени смо да је стање безбједности у КПЗ-у Бијељина задовољавајуће", рекао је Букејловић и додао да се на тај начин држи стандард по питању установа за издржавање казнено-поправних санкција и притворских јединица.

Он је навео да је изградња новог затвора у Голом Брду капитални пројекат у који ће са садашње локације бити пресељен комплетан КПЗ.

Министар полиције: Вањин отац организовао отмицу рођене кћерке!

Министар полиције: Вањин отац организовао отмицу рођене кћерке!

Букејловић је рекао да је спољно уређење објекта у Голом Брду највећим дијелом завршено, као и безбједносне ставке и видео-надзор, а потребно је уложити средства у опремање унутрашњости објекта.

Директор КПЗ-а Бијељина Миленко Гајић рекао је новинарима да је ова установа једна од три затвореног типа у Републици Српској и да је тренутно стање безбједности задовољавајуће.

"Обишли смо нови комплекс КПЗ-а Бијељина који ће бити смјештен на локацији Голо Брдо и имаће капацитет за смјештај 250 лица, од чега 60 притвореника, а данас је попуњено више од 50 одсто капацитета КПЗ-а у Бијељини", навео је Гајић.

Кошарац: Све док странци намећу рјешења, упитна је било каква перспектива БиХ

Кошарац: Све док странци намећу рјешења, упитна је било каква перспектива БиХ

Он је рекао да је Влада Републике Српске од 2009. године до сада уложила у овај пројекат 2,5 милиона КМ, а средства за његову изградњу обезбијеђена су из ИПА фондова.

Према његовим ријечима, КПЗ у Бијељини поред затвореног дијела има и притворску јединицу и два полуотворена одјељења на локацијама Голо Брдо и ресторан у Амајлијама. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.