Ne cvjetaju ruže u skupštinskoj većini

Bukti rat među gatačkim vlastima

 • Izvor: ATV
 • 12.11.2022.19:25

Buknuo je rat među gatačkim vlastima, ne cvjetaju ruže u skupštinskoj većini. Najvažnije tačke čekaju na usvajanje. Nezadovoljni odbornici kažu da su ljuti na čelne ljude Gacka.

“Nemamo mi problem u radu Skupštine opštine Gacko, mi imamo problem u radu kabineta načenika, odnosno neki kadrovi SNSD-a u kabinetu načelnika zbog kojih je SNSD doživio debakl na proteklim izborima u Gacku. To su neke stvari koje mi moramo da riješimo u SNSD-u”, izjavio je Siniša Šuković, odbornik SNSD-a.

Nema problema u lokalnoj koaliciji, kažu u DNS-u. Problemi su u administraciji, tvrdi Željko Tepavčević i zato traži sastanak svih aktera vlasti. Traže se i smjene.

“Pojedina personalna rješenja u opštini vode politiku  koja nije u interesu nas koalicionih partnera, odnosno čitave koalicije. Sigurno nije u interesu ni  građana Gacka”, rekao je Željko Tepavčević, predsjednik GO DNS-a.

Zadnje skupštinsko zasjedanje je pokazalo da stabilne većine u Gacku definitivno nema, tvrde u opoziciji jer se tada na sjednici nisu pojavili pojedini odbornici. Kažu, zbog svega ispaštaju samo građani.

“Situacija je trenutno gora nego što je bila pred prošle lokalne izbore i očigledno da nešto u skupštinskoj većini ne štima. Ja bih volio, zbog Gacka i zbog građana Gacka, da se pred kraj godine ipak izglasaju ti bitni dokumenti”,smatra Radojica Antunović, odbornik PDP-a.

Rebalans budžeta za ovu i nacrt za sljedeću godinu, tačke su koje čekaju usvajanje. Ako se to ne desi Gacko je u problemu, svjestan je i načelnik. Ognjen Milinković priznaje da mu je većina u parlamentu klimava ipak se nada pozitivnom ishodu.

“Mislim da će preovladavati jedno razumno razmišljanje i da ćemo se konsolidovati ipak su ovo važna pitanja, budžet za narednu godinu a tu su i plate za opštinsku upravu i plate za javne ustanove. To je veoma bitno i ja se nadam da ćemo postići koncenzus”, rekao je Ognjen Milinković, načelnik Gacka.

Na načelniku je da obezbijedi skupštinsku većinu, to poručuje rukovodstvo parlamenta. Da li će je biti, znaće se za desetak dana kada je u planu da se zakaže novo zasjedanje.

Kao i u većini ovakvih priča i sa ovom se povezuju lični interesi. Gačani u tome upravo vide problem.

Tagovi:
 • 18:20 Na ivici terena (R)

  Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević u novoj emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:39 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.