ATV

Делегат у Клубу Срба Дома народа

Бурсаћ: Док се једни из Српске боре за Дејтон и Устав, други подржавају протекторат

  • Извор: СРНА
  • 07.12.2023. 13:56

Делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да је срамно и запањујуће да док се једна политичка структура из Републике Српске бори за поштовање Дејтонског споразума и Устава БиХ, друга отворено даје подршку наметању закона и кршењу истих тих докумената.

"Запањује чињеница да су јуче, истовремено када је неуставна структура оличена у Суду БиХ покушала да започне декларативно правосудни, а суштински потпуно политички процес против предсједника Републике Српске с циљем дестрикције уставне композиције БиХ и потчињавања иституција и надлежности колонијалној управи, неки политичари из Републике Српске молили су за даља наметања закона и нудили се као предмети и актери даљег потчињавања", истакла је Бурсаћева.

Она је оцијенила да наказни морални и политички манири, пракса и намјере лишени националних и стратешких орјентира од есенцијалне важности за Републику Српску које је Јелена Тривић јуче демонстрирала пред групом страних дипломата у форми недејтонског Савјета за провођење мира (ПИК), који су код неких посматрача изазвали нелагоду а код других мучнину и гађење, суштински немају важност јер су презентовани од нерелевантне особе шароликој групи страних дипломата.

ПИК оптужио Српску и захвалио се Јелени Тривић

ПИК оптужио Српску и захвалио се Јелени Тривић

"Али, на њих се мора направити осврт јер су битан показатељ јавности Републике Српске на каква су понижења и деструкције спремни одређени политички актери како би нахранили своју сујету и одржали лажну слику о себи као битнима. Страшно је и помислити на какве уступке и цијену су спремни у случају да их неко са стране инсталира у власт", рекла је Бурсаћева за Срну.

Она је нагласила да је српски народ кроз историју ликове попут Јелене Тривић, који вапе за страним туторима, наметима и интервенцијама, непогрешиво смјештао у категорије губитника и издајника.

"Стварност нас убрзано усмјерава и учи од кога и чега све морамо да се бранимо. Међу њима су и деструктивни утицаји који се у Српску пласирају путем самозваних предсједница и сличних појава. Лекције некад јесу тешке, али нас сигурно освјешћују и оснажују, па тако и ова јучерашња у којој главну улогу имају самозвана предсједница Српске, самозвани високи представник и нелегални ПИК", нагласила је Бурсаћева.

Пратите нас и путем Вибера