Због кандидата

Црнадак против Бореновића, нова свађа у ПДП-у?

 • Извор: АТВ
 • 02.04.2024. 19:15

У ПДП-у, свако мало нова свађа, а извори из странке за АТВ откривају да су Бранислав Бореновић и Игор Црнадак, отворили нови фронт сукоба у партији.

Разлог је наводно кандидатура Драшка Станивуковића, коју подржава Бореновић а бојкотује Црнадак који би исто у трку за градоначелника Бањалуке. Лидер партије о сукобима неће пред камерама. 

„Па ја нећу коментарисати наша унутрашња питања и одлуке које се доносе унутар ПДПа, то је ствар унутрашњег договора док се читав тај процес не заврши до краја. Ја мислим да је то коректно са моје стране. Ми ћемо унутар ПДП-а донијети одлуке иза којих ћемо стати. И које ћемо сви поштовати“, рекао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Да су се због њега посвађали, у то не вјерује Драшко Станивуковић. Све је у реду, и сличне флоскуле. Али тако нешто је и очекивано од ПДП-оваца којима је недавно забрањено да о страначким проблемима јавно говоре. 

Н: Када ће ПДП окончати ово око кандидата за градоначелника и да ли је тачно да су се Бореновић и Црнадак посвађали због Вас? „А биће, биће опростите. Релација између њих је увијек била колико ја памтим, ту сам десет година, заиста таква. А нисам неко ко би својим понашањем било кога, завађао чак ни оне које мање поштујем. Тако да.. Ја нећу бити тај да се због мене неко свађа, нити има потребе“, рекао је Драшко Станивуковић, предсједник ГО ПДП Бањалука.

Радимо, радимо, тако је у телефонском разговору за АТВ на питања одговорио потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак. На друштвеним мрежама је рјечитији, уз јасне поруке да Станивуковић није опција за кандидатуру испред ПДП-а. 

„Рећи ћу вам само да опозиција треба да има једног кандидата који ће моћи да окупи комплетну опозицији и опозициону јавност комплетно Бањалуке“, казао нам је Игор Црнадак, потпредсједник ПДП-а. 

Рјечитији нису ни остали ПДП-овци. Док једни проблеме откривају, други покушавају да их заташкају. 

„Нећемо бити наивни, сви пратимо јавност, друштвене мреже. Ја не знам шта је конкретно између Бореновића и Црнатка или конкретно између било којег посланика, предсједника странке, потпредсједника и мислим да то није толико политички битно поред свих других ствари, да коментаришемо личне односе, евентуално сукобе или не“, каже Мирна Савић Бањац, посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске.

ПДП ће у наредним данима изаћи са именом кандидата за градоначелника Бањалуке. Своју кандидатуру најавио је и Станивуковић. За то нема подршку остатка опозиције, а како ствари сада стоје, нема подршку ни своје партије.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

  ''Емисија: На ивици терена (Р)

 • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

  ''Емисија: Аграр (Р)

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.