Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Opozicija sposobna jedino za političko lešinarenje

  • Izvor: Srna
  • 23.06.2022.10:39

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da su opozicionari izgubili sve i jednu temu kojom bi se nametnuli kao neko ko može bilo kome bilo šta da riješi u društvu, te da su sposobni samo za političko lešinarenje.

"Tako posmatram i izjavu Mirka Šarovića o borcima jer je on imao priliku da zajedno sa PDP-om učini nešto za borce, a nije kao što nije ni za penzionere, policajce, prosvjetare, studente, učenike, poljoprivrednike, radnike ili socijano ugrožene stanovnike", istakla je Cvijanovićeva u izjavi za Srnu.

Upitana da prokomentariše Šarovićevu izjavu da su opozicioni poslanici izašli juče pred borce jer su Narodna skupština i institucije Srpske zatvorene za njihove probleme, predsjednik Republike je rekla da su upravo opozicionari zloupotrijebili veterane i u svojoj političkoj nemoći pokušali preko njih osvojiti poneki politički poen, a ne vlast kako to govori Šarović.

"Nije ni čudno što su to učinili, jer pred svake izbore oni nekoga nastoje izmanipulisati, ovaj put borce, za prošle izbore porodičnu tragediju, a nakon toga i građane zaklinjući se javno pred kamerama da neće preuzeti poslaničke mandate, a onda su, ipak, potrčali i sjeli u poslaničke klupe", podsjetila je Cvijanovićeva i upitala ima li bar nešto u čemu oni mogu biti dosljedni?

Što je onda čudno, rekla je Cvijanovićeva, što se opozicionari juče kao pijavice lijepe za borce nudeći im isprazna obećanja.

"Neki su ih prozreli i izviždali, drugi se ogradili od politike. Vlast ne dijeli ni borce, ni građane, ali to uporno radi opozicija. Institucije su posvećene rješavanju pitanja i boraca i svih drugih građana Republike Srpske za razliku od opozicije sposobne jedino za političko lešinarenje poput jučerašnjeg", zaključila je predsjednik Srpske.