ATV

"Не представљају народ, него себе и своје интересе"

Ђајић: Једина Шмитова истина је да опозиција тражи смјену предсједника Српске

 • 15.09.2023. 14:31

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је да је једина истина коју је Kристијан Шмит изрекао да је смјену предсједника Српске Милорада Додика тражила опозиција у Републици Српској која, како је оцијенио, не представља народ, него себе и своје интересе.

"Kад смо год смо у Народној скупштини гласали о интересима наше дјеце и Републике Српске, они су побјегли са гласања и једина истина коју је Шмит рекао јесте да су тражили смјену предсједника Додика", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Вишковић: Очито и Шмит и опозиција нешто крију и нешто лажу

Вишковић: Очито и Шмит и опозиција нешто крију и нешто лажу

Ђајић је навео да је изненађен Шмитовим понашањем.

"Био сам у Њемачкој на разним едукацијама и научио сам од Нијемаца поштовање процедура, анамнеза, прегледа, снимања, терапија и слично. Чудим се да Шмит не поштује процедуре, односно да је дошао овдје без сагласности Савјета безбједности УН", рекао је Ђајић, који је и посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске.

Пукла тиква: Шмит за опозицију постао лажни и нелегитимни, а био им је

Пукла тиква: Шмит за опозицију постао лажни и нелегитимни, а био им је "реалност" и "фактор"

Kристијан Шмит изјавио је да су лидери опозиције у Републици Српској тражили од њега да са политичке сцене уклони предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Шмит признао: Опозиција тражила да уклоним Додика

Шмит признао: Опозиција тражила да уклоним Додика

"Могао бих рећи и мјесто и вријеме када су ми њихови лидери тражили да макнем Додика уз примјену бонских овлаштења. Због тога ме чак изненадило то да су се неки од њих солидарисали са Додиком", рекао Шмит за "Дневни аваз".

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.