Lider SNSD-a

Dodik: 100 KM borcima, penzionerima i mladima u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 13.05.2022.18:52

Borcima, penzionerima, i mladima po 100 maraka jednokratne pomoći, tu odluku usvojilo je Predsjedništvo SNSD-a. Za to će iz Budžeta Republike, do kraja godine biti izdvojeno oko 50 miliona maraka. Penzionerima će dobro doći za pripremu zimnice, mladima za knjige ili druge potrebe, kaže lider SNSD Milorad Dodik.

"A omladini da može, pošto je uzrast od 18 do 30 godina koji studiraju ili idu u škole mogu da gotovo u cjelosti nabave nove udžbenike za buduću školsku godinu ili pak za bilo šta što oni misle da je produktivno vezano za njih", izjavio je Milorad Dodik.

Ova odluka uslijedila je nakon razgovora studenata i Milorada Dodika. Studenti su predložili jednokratnu pomoć zbog sve većeg rasta cijena. Nekima će, kažu, dobro doći za knjige, nekima za atuboske karte i drugo.

"Na sastanku održanom prije 10 dana predstavnici studentskih parlamenata i Unije studenata sa srpskim članom Predsjedništva BiH predložili smo inicijativu da se svim mladima iz Republike Srpske starositi od 18 do 30 godina dodijeli po 100 KM. Danas je gospodin Dodik prihvatio ovu inicijativu te će u narednom periodu Vlada Republike Srpske početi sa pripremama za ovu naknadu i isplatama", rekao je Stefan Slijepčević.

"Ono sto je jako bitno jeste da ova pomoć itekako znači pogotovo u ovo vrijeme kada je porast inflacije i kada rastu cijene. Itekako će značiti nekim studentima koji putuju autobusima da se nadomjesti malo to poskupljenje karata koje oni imaju", kaže Uros Bjelica, potpredsjednik Unije studenata.

Pomoć su inicirali i mladi SNSD-a. Obećavaju da ideje i projekti koji će olakšati život mladima, tek dolaze.

"U razgovu sa srpskim članom Predsjedništva naša organizacija mladih socijaldemokrata je predložila da se dodatno stimulišu mladi u Republici Srpskoj. Ovo je jedna od naših prvih akcija i projekata koje smo realizovali za mlade, a većinu tih projekata smo realizovali zahvaljujući Vladi SNSD-a", rekao je Denis Šulić, predsjednik mladih SNSD-a.

Na pomoć mladima, komentar za ATV nisu imali mladi PDP-a.

Iz vladajuće stranke poručuju da je Republika Srpska ekonomski stabilna, ali da je kao i druge zemlje pogođena inflacijom. Na rast cijena odgovoreno je povećanjem plata u javnom sektoru za 10 odsto, povećanjem penzija i boračkog dodatka. 


Tagovi: