Предсједник Републике Српске

Додик: Бећировић ће заувијек остати заробљен у тамном вилајету

  • 12.04.2024. 13:42

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да му је веома драго и дјелује оптимистично да је Денис Бећировић рекао да ће се залагати за цивилизацијске вриједности, истину и правду, засновану на чињеницама и аргументима.

"То је велики напредак за њега ако заиста мисли да постане озбиљан политичар. Пријатно сам изненађен, јер је очито нешто и научио од предсједника Србије Александра Вучића, иако га стално критикује, али видим да сада понавља његове ријечи о поштивању међународног права", рекао је Додик.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Бећировића да је Вучић, како каже, учесник у "опсади Сарајева" и да "он не може никоме држати лекције", Додик је рекао да је предсједник Вучић био у праву када је рекао да је Бећировић фалсификатор, јер ево сам доказује да поново фалсификује чињенице - Вучић није ни могао учествовати у опсади, кад је Сарајево током грађанског рата био подијељен град.

"Само у једној изјави сам себе побија. Прво каже залагаће се за истину засновану на аргументима, а онда измишља и лаже. То довољно говори да је ријеч о подвојеној личности", нагласио је Додик.

Додик је оцијенио да се Бећировићу очигледно допало што је помињањем Вучића скренуо на себе пажњу и задобио публицитет код својих истомишљеника, па сада покушава још више да фасцинира своје малобројно бирачко тијело зарад стицања којег политичког поена.

"Бећировић наставља са скупљањем јефтиних политичких поена ширећи мржњу међу народима у БиХ и покушавајући да наруши односе са Србијом. Његова популистичка реторика само ће допринијети даљем расту политичког рејтинга Александра Вучића, док ће он заувијек бити заробљен у тамном вилајету и остати провинцијски политичар у покушају", констатовао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера