Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Čuvati sve one vrijednosti koje nam je ostavio Sveti Sava u nasljeđe

 • Izvor: ATV
 • 27.01.2023.09:02

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je školsku slavu - Svetog Savu, svim učenicima, studentima, prosvjetnim radnicima i zaposlenima u oblasti obrazovanja.

"Dragi učenici, studenti, prosvjetni radnici i zaposleni u obrazovanju od srca vam čestitam ovaj veliki praznik, posvećen prvom srpskom ahriepiskopu, prosvetitelju i utemeljivaču srpske crkve, države i školstva - Svetom Savi. Djelo, duhovnost i prosvjetiteljski rad Svetoga Save živi i živjeće vječno u srpskom narodu i trajni je podsjetnik da moramo da čuvamo i unapređujemo sve one vrijednosti koje nam je ostavio Sveti Sava u nasljeđe", navedno je u čestitku predsjednika Srpske.

Istakao je da je danas ponosan i srećan na način na koji se Sveti Sava godinama obilježava u školama širom Republike Srpske i što djeca kroz školu i učenje o liku i djelu Svetoga Save, jačaju svijest ne samo o važnosti obrazovanja, nego uče i o svim ostalim vrijednostima koje nam je Sveti Sava ostavio u nasleđe –da budemo humani, da pomažemo drugima i utjehu i spas u životu pronađemo u molitvi i našoj crkvi.

"Dragi učenici, od srca vam čestitam Svetog Savu, uz želju da i ovaj važan dan iskoristite da naučite nešto novo, da budete vrijedni i da sve ono što nam je svojim djelom pokazao Sveti Sava, bude vaša trajna inspiracija da činite dobro i budete dobri ljudi. Posebno želim da čestitam i izrazim podršku svim našim vrijednim prosvjetnim radnicima, za njihov ogroman trud, rad i zalaganje u obavljanju njihove veoma važne misije kao što je prenošenje znanja i za njihovu važnu ulogu u izgradnji boljeg društva za sve nas", dodaje se u čestitki.

Okupljeni oko svetosavske ideje i slijedeći put koji nam je pokazao Sveti Sava, naš trajni zadatak i obaveza, ističe Dodik, ostaje da još vrednije radimo i ulažemo u obrazovanje i jačanje našeg školstva, jer od toga zavisi i cijela naša budućnost.

Tagovi:
 • 07:00 Serija: Kolo sreće (R)

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina