Још нема одговора за изузеће судије

Додик и Лукић поново заједно пред Судом БиХ 6. марта

 • Извор: АТВ
 • 04.03.2024. 19:10

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и в.д. директора Службеног Гласника Милош Лукић поново ће се заједно појавити у судници Суда БиХ.

Обојица су добили позив да се појаве пред судијом Сеном Узуновић. Предмете је раздвојио претходни судија Мирсад Стрика, који је у међувремену тражио да иде у пензију. 

“Очекујемо прије свега да поступајућа судија појединац изврши спајање поступака, с обзиром да је и господин Лукић позван у исту сатницу код истог судије, у сриједу у 1 сат”, рекао је Горан Бубић, адвокат предсједника Републике Српске.

Још нема одговора на захтјев одбране предсједника Републике за изузеће судије Сене Узуновић. Проблематична је њена ратна прошлост, као и чињеница да је 2021. била један од 14 тужилаца који су тражили да се против Додика подигне оптужница за наводни "напад на уставни поредак БиХ". Као и тада, и сада је јасно да је Додик радио у складу са Уставом, каже замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац. Све ово је каже само наставак фарсе у режији америчког амбасадора, нелегитимног Шмита и подизвођача радова у БиХ.

„Нико овдје из Сарајева нити било којих других међународних кругова не кажу ништа. Доћи ће и они на ред. Доћи ће на ред и оваква структура у ФБиХ кад тад. Ако мисле да наставе да афирмишу страни интервенционизам и урушавање Дејтонског споразума, они не треба да мисле да неће доћи вријеме и да они одговарају“, изјавио је Сташа Кошарац, замјеник предсједавајуће Савјета министара. 

Што се тиче самог поступка, уз све процедуралне грешке, на које је одбрана указивала, оптужница је прочитана. Овај пут, пред судом би могли да се нађу и први свједоци, а то су службеници СИПЕ из Бањалуке. 

„Очекујемо извођење доказа онако како је предложило Тужилаштво на прошлом претресу 5. фебруара, а то је саслушање ово четворо свједока који су изузимали документацију“, навео је Бубић.

Лукићев адвокат Миљкан Пуцар сматра да је саслушање ових свједока непотребно, јер су каже ти људи само радили свој посао на начин да су послали захтјев "Службеном гласнику", који им је доставио сву документацију. Тужилаштво је најавило укупно 6 свједока, након чега би одбрана требало да позове своје свједоке. Правни савјетник одбране Анто Нобило раније је најавио да би одбрана могла да позове и самог Шмита да објасни шта он заправо ради у БиХ.  

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?