Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Ideologija nacizma nas podsjeća da još u svijetu ima onih koji zagovaraju nešto slično

 • Izvor: ATV
 • 26.01.2023.19:54

Na održavanju Memorijalne akademije povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta u Jevrejskom kulturnom centru "Arie Livne", predsjednik Republike Milorad Dodik poručio je da je važno ovakvo okupljanje kako bi se evocirale uspomene na strašne zločine koji su obilježili civilizaciju.

"Dani sjećanja na holokaust je nešto što danas poprima značajan obim imajući u vidu da mnoge snage koje su bile na strani zločina apsolutno danas pokušavaju da nametnu neke druge vrijednosti. Veoma je važno da se okupimo i ovdje u okviru Jeverejskog centra evociramo uspomene na strašne zločine koji su obilježili civilizaciju", kaže Dodik.

On poručuje da stradanje Jevreja istorija ne pamti, a i Srba koji su po istoj matrici stradali u Jugoslaviji i u fašističkoj Njemačkoj.

"Ideologija nacizma je bila upravo ta da se zbog pripadništva oni ubiju, da se čitav narod satre. U svakom slučaju, morbitna i strašna ideja. Podsjeća nas da još u svijetu ima koji zagovaraju nešto slično. Oni koji su bili na strani tog zločina ili njihovi potomci danas pokušavaju da pišu drugu istoriju o tome na način na koji njima odgovara. Dobro je da Jevrejski centar organizuje ovako nešto". rekao je Dodik.


Tagovi:
 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.