Предсједник Српске

Додик: Историјска грешка што су Срби ушли у Југославију

 • Извор: Агенције
 • 25.05.2024. 15:35

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас на крајишком свесрпском сабору "Крушедолска звона" да ће наставити да се бори за српске националне и државне интересе, који значе заједништво Српске и Србије и јединство српског народа.

Додик је истакао да живи за то да једног дана Република Српска и Србија буду једно, као што је један српски народ.

Он је рекао да вјерује да ће овај вијек бити вијек уједињења, које је, каже, логично, а нема ничега што би могло да га оспори, јер уједињене није уперено ни против кога.

Додик је рекао да Срби имају право на свој легитимитет и политичку територијално заједницу, иако то многи оспоравају.

Стаменковски: Српска и Србија једна породица

Стаменковски: Српска и Србија једна породица

Додик је нагласио да су Срби увијек другима доносили слободу, иако су они покушали да их баце на срамну страну историје.

"Срби наивно ушли у оно што се звала Југославија умјесто да су од почетка правили Србију. Та историјска грешка довела нас је до тога да смо деведесетих година ушли у грађанске ратове", рекао је он.

Додик је поручио да тамо гдје нема Републике Српске и Србије, нема ни слободе за Србе.

Он је рекао да Србе воде људи који су у правом смислу припадници свог народа, спремни да буду жртвовани и нису спремни да гледају свој комодитет да би издали националне интересе.

Амиџић: Озбиљна побједа то што 109 земаља није подржало антисрпску резолуцију

Амиџић: Озбиљна побједа то што 109 земаља није подржало антисрпску резолуцију

Говорећи о Сарајеву, Додик је рекао да је Сарајево острашћено и да је тамошња политика усмјерена на оно што је написао Алије Изетбеговић који је желио муслиманску БиХ кроз унитарни концепт још онда када је почетком деведесетих рекао да ће "жртвовати мир због БиХ" у нади да ће направити баш онако како жели за себе и за своје људе.

Када је ријеч о Свесрпском сабору, који ће бити одржан 8. јуна, Додик је рекао да ће овај сабор дати многе путоказе за вријеме које долази.

Пратите нас и путем Вибера

 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

 • 23:30 Ноћни програм

  Ноћни програм