Предсједник Републике Српске

Додик обишао дионицу ауто-пута

  • Извор: АТВ
  • 12.06.2024. 19:15

Ради се пуним капацитетом. Aуто-пут биће завршен у задатом року. Гаранцију за то добио је и предсједник Републике Српске Милорад Додик који је обишао градилиште и дио трасе од Раче до насеља Батковић.

Задовољан виђеним, Додик је поручио да ће ова дионица бити завршена до идуће године. Намјера Српске је, каже, да за четири-до пет година, повеже Бањалуку и Београд.

"Готово све трасе на тој дионици се разматрају, неке се договарају, а ова се већ изводи. Ми имамо намјеру да четири до пет година завршимо комплетну дионицу ауто-пута", рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Ова дионица пута, финансирана је заједнички, и то не из задужења, већ властитим средствима. Са новоизграђеним мостом на Рачи, представља интегрални саобраћајни коридор. 

"Што се тиче саме трасе она је је 20 километара, пробијена је и 99 посто експропријације је урађено на тој траси. Радови који се очекују у наредном периоду су изградња објеката која креће, крајем јуна, од подвожњака, надвожњака и свих осталих објеката", рекао је Слободан Станаревић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске".

Овај захтјевни мегапројекат могу да раде само предани и стручни људи. Радове изводи домаћа компанија "Интеграл инжењеринг".  

"Ту има петља за Бијељину гдје ће бити наставак брзе цесте за Зворник, постоји и центар за одржавање аутопута и центар за наплату путарине", рекао је Миле Џајић из пројект менаџер "Интеграл инжењеринга".

"Ми ћемо овај аутопут који смо покренули да завршимо уз помоћ два предсједника нашег и предсједника Србије, и надам се да ћемо бити сви задовољни поготово ова регија Бијељине која је сада у изградњи", рекла је Маја Праштало, представник власника "Интеграл инжењеринга".

Ова дионица остаје у власништву Републике Српске на управљање и кориштење. Осим значаја за Српску - то је, каже Додик, и највећа инвестиција коју је Бијељина икада имала.

Пратите нас и путем Вибера