Састанак у Мостару

Додик: Очекујем да постигнемо договоре, изговора је било и превише

 • Извор: АТВ
 • 27.02.2024. 09:45

Очекујем да данас у Мостару с партнерима са нивоа БиХ постигнемо договоре који представљају корак напријед у законодавном процесу и на путу ка ЕУ, рекао је предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик.

"Очекујем да нађемо начин. Изговора је било и превише. Очекујем да ће жеља да се учини добро за све народе бити јача од жеље да се учини лоше другима. Република Српска посвећена је дијалогу и компромису.Све што смо урадили у посљедњих годину дана, урадили смо тако што смо поштовали уставне надлежности.Вјерујем да ћемо се тако руководити и данас", рекао је Додик и додао:

У Мостару састанак партнера у власти на нивоу БиХ

У Мостару састанак партнера у власти на нивоу БиХ

"Политичко искуство које имам свједочи да су околности ван БиХ условљавале да се не направе позитивни помаци. Одлазим у Мостар увјерен да имамо и људску и политичку зрелост да интересе наша три народа ставимо испред туђих геополитичких интереса.

Геополитичка ситуација је сложена. Народи тако снажних историјских сјећања као што су народи Балкана увијек су подложни утицајима који их доводе до тога да подносе жртве на олтару туђих интереса. Вјерујем да је заједнички интерес свих нас да бранимо нашу демократију и интерес наших народа који су нас бирали. Демократија и одлуке које долазе споља нису компатибилни и Република Српска на наметања не пристаје!"

Додик каже да је храброст у демократији ништа друго до служити свом народу.

"Република Српска зато има снажно и одлучно лидерство. Утемељено у историји и менталитету великог народа какви су Срби. Ми знамо да је тајна среће слобода, а да је тајна слободе храброст.

А храброст је у демократији ништа друго до служити свом народу, а не странцима и туђим интересима", навео је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска