ATV

Одговор на приједлог Резолуције

Додик: ПДП-у је боље да се споји са здравим разумом

 • Извор: АТВ
 • 07.12.2023. 14:47

ПДП је доставио НСРС Приједлог Резолуције о афирмисању уставног поретка којим захтијевају да се затвори канцеларија ПИК-а. У њихове намјере предсједник Српске Милорад Додик сумња.

Каже да они сада траже нешто што је већ одавно урађено, а да ли су озбиљни поручује да ћемо видјети..

"Народна скупштина Републике Српске је једино мјесто гдје се одлучује, а ПДП је до сада редовно бјежао од те институције онда када су се доносиле најважније одлуке за Српску и било би добро да се бар једном у свом политичком битисању држе онога што причају", поручио је Додик.

Том Резолуцијом ПДП захтијева реформе, али и измјену изборног закона и увођење инструмента ванредних избора, Одлучни су и да догодине истовремено буду одржани локални и општи ванредни избори.

Додик им је поручио да им је боље да се споје са здравим разумом.

ПДП би спајао изборе, а боље би било да се споји са здравим разумом, ако га у таквој плаћеничкој партији уопште има. С једне стране њихова некадашња кандидаткиња добија похвале у ОХР-у, а са друге они би, наводно, да зауставе интервенционизам. Човјек не зна је ли то коначан став ПДП-а или ће сутра опет молити "тројку" да их прими, као да су подвојена личност. Ако су озбиљни у својим намјерама, позивам их да у институцијама Српске, на мјесту коначне одлуке, покажу свој патриотизам, да се оставе свакодневних циркуса и перформанса за једнократну употребу", рекао је Додик.

Он је поручио да ПДП-у ни Шмит ни странци нису помогли јер немају потенцијал да икада направе било шта, јер се воде искључиво интересима и то је једина истина.

"Зато вас СНСД побјеђује и побјеђиваће сваки пут на сваком питању кад се сретнемо", поручио је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.