Predsjednik stranke

Dodik: Poslanici SNSD-a će u punom kapacitetu glasati za Savjet ministara

 • Izvor: ATV
 • 24.01.2023.15:46

Poslanici SNSD-a u u Predstavničkom domu BiH sutra će u punom kapacitetu glasati za podršku Savjetu ministara BiH, naveo je predsjednik stranke Milorad Dodik nakon sastanka sa Gradskim odborom SNSD IStočno Sarajevo u Banjaluci.

“Upravo sam održao sastanak s prijateljima iz Istočnog Sarajeva. Poslanici SNSD-a u punom kapacitetu sutra će glasati za podršku Savjetu ministara BiH”, naveo je Dodik na Twitteru.

Novinarima je rekao da će kadrove kasnije “provući kroz lupu”. On je rekao da su članovi SNSD Istočno Sarajevo s pravom imali primjedbe.

“Dogovor koji smo postigli za formiranje Savjeta ministara u ovom trenutku je veoma važan, zato što to obezbjeđuje da Republika Srpska na pravi način bude zastupljena u strukturama na nivou BiH. S druge strane, određeni kompromisi i kombinacije koje smo činili, bili su motivisani da obezbijedimo što bolju poziciju Republike Srpske. Sve političke partije koje imaju svoje poslanike su nama veoma važni, zato su i neki koji nisu imali poslanike na nivou na BiH bili ukjljučeni u određenu strukturu”, izjavio je Dodik novinarima.

On je rekao da će razgovarati i sa drugim političkim partijama, kao što je SPS, i dodao da je veoma važno da Republika Srpska kao mehanizam svoje stalne odbrane ima dvije trećine poslnici, a zato su potrebni svi poslanici svoh političkih koji žele da budu dio “jedinstvene, nacionalne i narodne odbrane Republike Srpske”.

“Naša organizcaija na području Istočnog Sarajeva ima pravo da primjedbuje na određene stvari, imajući u vidu dobar izborni rezultat kojis su ostvarili. Mislim da smo neke stvari pojasnili, ovo nije najsretnija situacija ni za nas, ali ponekad se situacija tako složi. Mi ćemo rehabilitovati našu politiku  u narednom period. Od kljulne važnosti je da Republika Srpska bude od na pravi način zastupljena na nivou BiH”, istakao je Dodik. 

Ljubiša Ćosić, predsjednik GO SNSD Istočno Sarajevo, kaže da ovaj odbor i dalje slijedi put Milorad Dodika i SNSD-a, ali da zadražavaju integralno mišljenje što se tiče politike DNS-a.

“Toliko smo velika partija i toliko smo dobri prijatelji , toliko smo jedinstveni i vodimo računa o Republiic Srpskoj da imamo snage da kažemo različita mišljenja i da se ta mišljenja uvaže. Nikakav medisjki spin i nikakvo huškanje neće nas ubijediti u to da nas je neko isključivao, nego ću reći da ostajemo privrženi politici SNSD-a. Što se tiče DNS-a, zdražavamo integralno mišljenje da politike koje je predstavljao Nenad Nešić nikad neće imati podršku u SNSD-u Istočno Sarajevo, nikad nećemo koalirati sa takvim politikama”, izjavio je Ćosić.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.