ATV

Лидер СНСД-а

Додик: Прво Закон о Уставном суду, па остало

 • Извор: АТВ
 • 29.11.2023. 15:20

Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је да инсистира на праћењу договора партнера на нивоу БиХ и да је на реду Закон о Уставном суду, ако око тога не буде договора, СНСД ће рећи "не" на све остало.

Додик је након састанка "тројке" и ХДЗ-а поручио да се на крају увијек чују оптимистичне ријечи, без обзира што је састанак претходно био празан.

"Имали смо у јуну у којем смо направили мапу кретања. Она је подразумијевала да у јулу, односно крајем августа, да се уђе у промјену неколико закона између осталог и онај о ВСТС. У септембру да радимо о Закону о Уставном суду. То пише у тој мапи кретања, а тим састанком је руководио ХДЗ. Како се обично дешава у ситним и важним преварама у којима учествују муслимани без обзира на партију, када је прошло неколико закона, а који не би могли проћи без наше подршке. Имајући у виду да треба да одржимо ту мапу пута прихватили да прогутамо "жабе" очекујући да ћемо у септембру сјести и радити на Закону о Уставном суду. Како то опет њима приличи из "тројке" они су приграбили тај успјех и рекли "то је због нас". Није ништа због њих. Да није СНСД прихватио не би се ништа десило. Они су направили огромну галаму, чак у извјештају Европске комисије стоји како је власт на нивоу БиХ успјела, а проблем је Република Српска. Како може бити Република Српска проблем ако је већ горе. Сви знају да ми партиципирамо, сви знају да се без наших гласова неће десити. Али се сви праве нешто луди и покушавају да зграбе као свој успјех и одбију да се крећемо том мапом коју смо успоставили. А она каже да је у септембру Уставни суд".

Додик каже да су они (тројка) одустали и сада криве Српску и Додика. Он поручује да хоће, али прва је тема Уставни суд.

"Добио сам позив да будем 5. децембра у Бриселу, а сљедећи дан имамо расправу на Суду. То је проблем, тешко је отићи за два дана и вратити се у Брисел. Видјећу, још нисам одлучио чему да дам приоритет. Мислим да та атмосфера коју раде је апсолутно неприхватљива ни "тројци" која тврди да су јединствени. Видимо ми колико су јединствени на састанцима, али нећу да причам о томе".

Додик поручује да постоји мапа кретања и да се зна шта се кад ради и жели да се тога придржава. На реду је Уставни суд и то је број један, број два Изборни закон.

"Када те двије ствари завршимо преговарамо о другим стварима. Ако они кажу "не" на Уставни суд, онда ће чути моје "не" на све остало. И то је то. Мислим да ту нема никаквог застрашујућег мотива".


Пратите нас и путем Вибера

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)