Predsjednik Skupštine grada Bijeljina

Đurđević: Investiranjem Vlade Srpske od tri miliona KM uređuju se sela Semberije

 • Izvor: Srna
 • 03.11.2022.12:50

Investicijom Vlade Republike Srpske od tri miliona KM iz Kompenzacionog fonda u selima Semberije su u proteklih mjesec dana asfaltirane 22 dionice puteva, od 60 koje će biti završene do kraja godine, rekao je danas predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Đurđević je istakao da je svaki metar puta urađen na prijedlog izabranih predstavnika mjesnih zajednica koji će reći i šta su prioriteti njihovih sela za projekte koji će biti uvršteni u rebalans budžeta i budžet Bijeljine za narednu godinu.

- Projekte vodi Agrarni fond grada koji je sa svojih 14 radnika pokazao Gradskoj upravi sa 400, 500 radika kako može i treba da se radi u interesu građana, jer je više puteva u selima asfaltirano za mjesec dana, potpuno besplatno za domaćine, nego što je Gradska uprava uradila za dvije godine sa budžetom od ukupno 130 miliona KM - naveo je Đurđević.

On je dodao da je Gradska uprava od početka godine realizovala tek jedan do dva odsto planiranih investicija.

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević rekao je novinarima da su prioritet projekti asfaltiranja puteva, zbog pogodnih vremenskih uslova, nakon čega će uslijediti i petnaestak projekata uređenja javne rasvjete u semberskim selima.

- Kroz projekat ruralnog razvoja Semberije uradili smo za mjesec dana i završićemo do kraja godine više nego što gradska administracija uradi za 10 godina - naveo je on.

Lazarević je istakao da je ovakvim djelovanjem skupštinska većina okupljena u Koaliciji "Dogovor za Bijeljinu" pokazala gradonačelniku da nema koristi od političkog prepucavanja, nego da djela govore i ocijenio da je Ljubiša Petrović na čelu nesposobne vlasti koja je zakočila razvoj Bijeljine.

- Nema mjesta ni za crne slutnje iz Gradske uprave u agraru, jer podjela podsticaja pokazuje da poljoprivrednici u Semberiji nisu odustali od proizvodnje hrane i da se održava domaća proizvodnja - rekao je Lazarević i dodao da je to rezultat blagovremenih mjera i ulaganja Vlade Republike Srpske u agrar.

Na pitanja novinara o mogućem opozivu gradonačelnika Bijeljine, o čemu se dugo iznose stavovi na društvenim mrežama, Đurđević i Lazarević su rekli da su oni lično za opoziv, ali da to mora biti dogovor koalicije, uz neku vrstu šire podrške.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.