Predsjednik Skupštine grada Bijeljina

Đurđević: Petrović dužan da sarađuje sa institucijama

 • Izvor: Srna
 • 20.01.2023.12:13

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izjavio je da gradonačelnik Ljubiša Petrović mora sarađivati sa zvaničnicima i institicijama Republike Srpske, posebno u uslovima vanredne mjere odbrane od poplava i sve lično ostaviti postrani.

Đurđević smatra veoma neodgovornim što neko ko je komandant Štaba civilne zaštitene ne odgovara na pozive predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i ostalih nadležnih, te poručio Petroviću da se u ovakvim situacijama moraju ostaviti po strani "lični afiniteti".

"On je zbog svih građana koje predstavlja dužan da sarađuje sa svim institucijama i organima Republike Srpske, posebno u ovakvim situacijama", rekao je Đurđević Srni.

On smatra da je ovakvo ponašanje gradonačelnika za svaku osudu i da od toga štetu, kako kaže Đurđrvić, mogu imati samo građani Bijeljine i Semberije.

"Iskreno se, ipak, nadam da do takve štete neće doći", rekao je Đurđević.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ni u uslovima vanredne mjere odbrane od poplava ne sarađuje sa republičkim institucijama niti se javlja na pozive predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, kao ni predstavnika preduzeća "Vode Srpske" i Civilne zaštite, potvrđeno je iz Vlade.

Javna ustanova "Vode Srpske" uvela je vanredne mjere odbrane od poplava za poplavno područje Semberije - Sektor jedan, pošto je na mjernoj stanici Radalj u Srbiji rano jutros zabilježen vodostaj rijeke Drine od 500 centimetara, sa tendencijom daljeg rasta.

Stanovništvo naselja u blizini rijeke Drine pozvano je da prati obavještenja nadležnih institucija, s obzirom da se danas očekuje dalji rast vodostaja u donjem toku rijeke Drine.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.