Ministar rada i boračko-invalidske zaštite

Egić: Vlada aktivna na poboljšanju statusa i standarda penzionera

 • Izvor: Srna
 • 17.03.2023. 11:52

Vlada Republike Srpske i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite redovno preduzimaju aktivnosti na poboljšanju statusa i standarda penzionera, izjavio je resorni ministar Danijel Egić i najavio punu podršku radu Udruženja penzionera Republike Srpske.

Egić je veoma dobrom ocijenio dosadašnju saradnju sa Udruženjem penzionera, a njihove zahtjeve razumnim, zahvaljujuću njihovoj svjesnosti o situaciji u kojoj se Republika Srpska nalazi.

"Primio sam k znanju njihove naredne planove. Mislim da su oni uglavnom na nekom fonu kao i do sada. Možda će trebati dodatnih sredstava, ali to ćemo vidjeti prema mogućnostima", izjavio je novinarima Egić, koji je danas u Tesliću prisustvovao sjednici Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović rekao je da zbog inflacije i povećanja iznosa komunalnih troškova u ovoj godini očekuju jedno vanredno povećanje iznosa penzija, kao i izmjene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju gdje bi bilo propisano obavezno usklađivanje penzija dva puta godišnje.

On je najavio da će prijedlog izmjene i dopune ovog zakona biti na dnevnom redu Skupštine Republike Srpske u drugom kvartalu, a u njegovoj pripremi učestvovaće i rukovodstvo Udruženja penzionera Republike Srpske, u saradnji sa Fondom PIO i Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite.

Trifunović je ministra upoznao o aktivnostima i materijalnom položaju penzionera, kao i o pripremama za predstojeću godišnju Skupštinu Udruženja penzionera.

Sastanku Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske prisustvuje i direktor Fonda PIO Mladen Milić.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Energo klub

  Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Energo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.