Ministar rada i boračko-invalidske zaštite

Egić: Vlada aktivna na poboljšanju statusa i standarda penzionera

 • Извор: СРНА
 • 17.03.2023. 11:52

Vlada Republike Srpske i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite redovno preduzimaju aktivnosti na poboljšanju statusa i standarda penzionera, izjavio je resorni ministar Danijel Egić i najavio punu podršku radu Udruženja penzionera Republike Srpske.

Egić je veoma dobrom ocijenio dosadašnju saradnju sa Udruženjem penzionera, a njihove zahtjeve razumnim, zahvaljujuću njihovoj svjesnosti o situaciji u kojoj se Republika Srpska nalazi.

"Primio sam k znanju njihove naredne planove. Mislim da su oni uglavnom na nekom fonu kao i do sada. Možda će trebati dodatnih sredstava, ali to ćemo vidjeti prema mogućnostima", izjavio je novinarima Egić, koji je danas u Tesliću prisustvovao sjednici Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović rekao je da zbog inflacije i povećanja iznosa komunalnih troškova u ovoj godini očekuju jedno vanredno povećanje iznosa penzija, kao i izmjene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju gdje bi bilo propisano obavezno usklađivanje penzija dva puta godišnje.

On je najavio da će prijedlog izmjene i dopune ovog zakona biti na dnevnom redu Skupštine Republike Srpske u drugom kvartalu, a u njegovoj pripremi učestvovaće i rukovodstvo Udruženja penzionera Republike Srpske, u saradnji sa Fondom PIO i Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite.

Trifunović je ministra upoznao o aktivnostima i materijalnom položaju penzionera, kao i o pripremama za predstojeću godišnju Skupštinu Udruženja penzionera.

Sastanku Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske prisustvuje i direktor Fonda PIO Mladen Milić.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.