ATV

Париз

Епископ Јустин: Веома важна посјета Цвијановићеве

 • 08.11.2023. 22:36

Његово преосвештенство владика западноевропски Јустин истакао је вечерас у Паризу да је за српску заједницу веома важна посјета српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић јер се сусретима дијаспоре и српских политичких представника показује нераскидиво јединство Срба.

"Управо овакви доласци и сусрети представника државе Србије, Републике Српске, БиХ су од изузетног значаја за нас у дијаспори јер на тај начин уствари показујемо наше нераскидиво јединство", рекао је владика Јустин.

Владика Јустин је рекао да се Срби у Паризу, иако су далеко од отаџбине, матице, труде да ту сачувају своје коријене, историју, кулутру, традицију, вјеру православну.

Цвијановићева у Паризу са владиком западноевропским: Захвалност за очување српског идентитета

Цвијановићева у Паризу са владиком западноевропским: Захвалност за очување српског идентитета

"Свакако да у том смислу посjете каква је ова вечерас, на чему се Цвијановићевој најсрдачније захваљујем, јесте од великог значаја за нашу заједницу", истакао је владика Јустин у изјави за РТРС.

Владика Јустин сматра и да је оно што је Србима увијек недостајало и на чему треба да много раде јесу српска слога и српско јединство.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић започела је вечерас радну посјету Француској сусретом и разговором са владиком Јустином и представницима српске дијаспоре

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: 1994 (12+) (Р)

  Серија: 1994 (12+) (Р)

 • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

  'По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:20 Српска кућа (Р)

  ТВ Серијал 'Српска кућа' прати оснивача и чланове Фондације 'Српска кућа', те представнике локалних заједница у којима граде куће за вишечлане, социјално угрожене, породице у Републици Српској.