ATV

Заказана за 12. децембар

Говедарица: СДС није подржао дневни ред сједнице парламента

 • Извор: СРНА
 • 01.12.2023. 15:34

Шеф посланичког клуба СДС-а Вукота Говедарица рекао је да овај клуб није подржао приједлог дневног реда редовне сједнице парламента Републике Српске, која је заказана за 12. децембар, из разлога што је већина приједлога закона упућена у скупштинску процедуру по хитном поступку.

Након сједнице скупштинског Колегијума у Бањалуци, Говедарица је рекао новинарима да је приједлог буџета за 2024. годину у складу са Законом о буџетском систему требало прво да буде разматран у форми нацрта, а затим у форми приједлога.

Шеф посланичког клуба ПДП-а Игор Црнадак рекао је да је за ПДП неприхватљиво да на дневном реду нема закона о непокретној имовини Републике Српске и неприхватљив је Нацрт закона о имунитету.

Он је рекао да није подржан приједлог ПДП-а да се усвоји закључак Колегијума по којем би сви народни посланици били позвани да, уколико обављају још неку јавну, извршну или руководећу функцију, поднесу оставку на мјесто посланика или на те друге јавне функције.

Посланик Листе за правду и ред Небојша Вукановић сматра да је неприхватљиво доношење Нацрта закона о имунитету, као и то да нема закона о непокретној имовини.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.