Pokret za državu

Hurtić: Spremni smo da uđemo u punom kapacitetu u Vladu

  • Izvor: ATV
  • 25.11.2022.11:57

Nakon obavljenih konsultacija sa mandatarom za sastav nove Vlade Radovanom Višković, Sevlid Hurtić ispred Pokreta za državu kaže da su spremni da uđu u punom kapacitetu u Vladu Republike Srpske.

"Nismo razgovarali o jednom ministarstvu ili dva, nego da naši ljudi uđu u vlast u Vladu Republike Srpske i na sve druge pozicije koja nas sljeduju po izbornom rezultatu", rekao je Hurtić.

Na pitanje kako će Pokret za državu djelovati u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada je u pitanju veto srpskog člana Predsjedništva BiH, Hurtić ističe da su oni direktni i da neće glasati za takve stvari.

"Mi smo danas uopšteno razgovarali o stvarima koja će se dešavati. Nije se razgovaralo o kojim ministarstvima i kojim pozicijama. Koliko sam razumio premijera, ovo je prvi razgovor da se vidi želimo li da uđemo u vlast, a u drugom krugu će se određivati kome šta pripada", kaže Hurtić.

On ističe da je njihv kandidat za potpredsjednika Skupštine mirsad Duratović. Govoreći o pregovorima opozicije iz Republike Srpske sa strankama iz FBiH, Hurtić poručuje:

"Želimo da razbijem tu famu, dobili smo informaciju da je zahtjev opozicije iz Republike Srpske sastanak sa SDP-om u Sarajevu i da su oni u pregovorima sa gospodinom Nikšićem i sa ljudima iz SDP-a, koji najveću odgovornost nose za delegata, čak spremni da podrže i Vojina Mijatovića kao četvrtog delegata. Stav Pokreta za Državu je da kada su oni spremni na to, mi ćemo stati iza našeg čovjeka".