Поруке са друштвених мрежа

Има ли "добрих јарана" у ПДП-у?

  • Извор: АТВ
  • 25.02.2024. 19:25

Мир, мир мир, нико није крив. Можда би тако било између Игора Црнатка и Драшка Станивуковића да није оне пјесме "Добри јарани". Некада можда и јесу били, "али пара врти тамо гдје бургија не може". Тако је барем поручио потпредсједник ПДП-а, и то дан након историјске сједнице партије. Они који читају између редова, рекли би да од мирења нема ни слова.

„Баш напорна седмица. Недјеља је, вријеме да мало одморимо од политике, уз музику. Моја омиљена пјесма са албума 'Поздрав из земље Сафари', групе Забрањено пушење, из 1987. године. Пара врти тамо гдје бургија не може, парама можеш купити све, политичаре, новине, судије, ал' упамти фрајеру, да ти паре не могу купит' рају искрену“, написао је Игор Црнадак потпредсједник ПДП-а, на Фејсбуку.

Парама можеш купити све, осим искрених јарана - многи су у томе видјели поруку коју је тетак Игор упутио Драшку. Црнадак у телефонском разговору каже да се ради о одмору уз музику. Ипак, недавно је, након што је Станивуковић говорио о кокодакању, упутио сличну поруку, да је то тако када паре ударе у главу.

Станивуковић на наше позиве није одговарао, али је недавно поручио да има свашта да каже али бира да ћути. И да буде стрпљив. 

„Кажем, стрпљење и стрпљен спашен, може дати резултате“, изјавио је Станивуковић. 

Да је мир, мир, мир и да нико није крив, покушали су да покажу у ПДП-у. Помпезно најављивана историјска сједница Главног одбора јесте изњедрила  кодекс понашања чланова странке, aли је неке детаље сакрила. Тачније, покушала да сакрије.

„Разочараћу оне људе који су очекивали да ту буде неких подјела. Апсолутно нема подјеле, нема раскола има само једне добре, зреле дискусије у којој је било наравно неких ријечи које су можда искочиле из неког контекста. У сваком случају, идемо даље, из овог ћемо изаћи довољно снажни, довољно јаки“; поручио је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

 „Значи, стање је потпуно редовно, ми радимо у складу са временским роковима који се постављају пред нас. Ништа посебно се није десило...Немам ништа посебно да кажем“, изјавио је Синиша Голић, предсједник Главног одбора ПДП-а.

Ништа посебно можда није имао да поручи ни Игор Црнадак. Али ако се између редова прочита, у ПДП-у „искрених јарана“ тешко да има. 

Пратите нас и путем Вибера