Skandal u Milićima

Inspekcija zatekla 12 neprijavljenih vozača u "Boksitu"

 • Извор: АТВ
 • 12.03.2023. 19:11

Neprijavljeni vozači u kompaniji "Boksit", još jedan je skandal u Milićima. Republička saobraćajna inspekcija utvrdila je da je 12 vozača u protekloj godini radilo bez ugovora o radu u toj firmi.

To je prećutao Rajko Dukić koji se već nekoliko puta obrušio na ATV, uz opasku o nemoralnom moralu. Osim hvalospjeva, na stranici "Boksit" nismo pročitali ništa drugo. 

"Republička saobraćajna inspekcija je u kontroli teretnih vozila koja su u vlasništvu navedenog pravnog lica, prilikom očitavanja podataka sa tahograf uređaja navedenih vozila za period od prethodnih godinu dana, kao i očitavnja podataka sa kartica vozača za digitalni tahograf, utvrdila da je u proteklih godinu dana u različitim vremenskim intervalima vozilima navedenog pravnog lica upravljalo 12 vozača koji u vremenu kada su upravljali vozilima navedene kompanije, nisu imali zasnovan radni odnos u istoj", kažu iz Inspektorata Srpske. 

ATV je pisala i o zloupotrebi prava radnika u Soligni, kompaniji koja posluje u okviru grupacije "Boksit". Informacija da nekoliko radnika radi na crno i koristi pomoć sa biroa, stigla je iz Zavoda za zapošljavanje. Nakon što smo sve to objavili, radnici su vraćeni na posao. Rajko Dukić sve to je demantovao, i odgovorio ono što ga nismo ni pitali. 

"Rajko Dukić obezbijedio je, tokom svog radnog vijeka od 56 godina, posao za oko 9.000 radnika. Iako u Zavodu za zapošljavanje u Milićima ima oko 800 nezaposlenih, na trajne oglase, za radna mjesta kao što su majstori, stolari, rudari, konobari, pa i NK radnici, prosječna plata za prošlu godinu u kompaniji je oko 1.280 KM, niko se nije javljao", kaže Rajko Dukić. 

Da su radnici Soligne vraćeni na posao, potvrdile su zvanične institucije. 

"Svako saznanje koje dobijemo sa terena, a znate da pokrivamo bukvalno svaku opštinu u Republici Srpskoj prijavljujemo Inspektoratu rada i dalje aktivnosti su utvrđivanje samih ovih činjenica na Inspektoratu", izjavio je Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. 

Rajko Dukić na svaku našu priču, odgovara na stranici kompanije “Boksit”. Tu nam je zaprijetio i tužbom, iako nije poslao nijedan demanti.  

Тагови:
 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

  ''Црна Гуја